El Dossier especial de Sant Jordi d'aquest any intenta respondre a la pregunta "com ens veuen?", s'interessa per la projecció d'aquestes comarques a Catalunya i també per saber quina visió de les principals poblacions tenen persones que hi eren alienes però que hi han anat a viure o a treballar. Quina impressió els ha causat?

El suplement arrenca amb l'enquesta que es comenta a la pàgina anterior. Seguidament es publiquen sengles informes que recullen l'opinió d'experts en publicitat aliens a aquestes comarques, que analizen la percepció que se'n té i les possibles vies d'actuació per modificar-la. Aquest és també el tema que es proposa en un cara a cara entre dos expers manresans: Emili Soler i Neus Comellas, que coneixen la realitat per haver-la viscut des de sempre.

El capítol següent és de testimonis: professionals d'aquestes comarques instal·lats a fora expliquen quin grau de coneixement han trobat al seu entorn. La part final del dossier és per a l'exemple contrari: la visió de gent de fora que s'ha instal·lat aquí, i també la visió creuada de comarca a comarca: com veu Igualada un manresà? I Manresa un berguedà? La campanya maresana del cor bategant i una pàgina d'humor tanquen el Dossier.