L'Ajuntament de Manresa ha fet una crida a la ciutadania a participar durant el dia de demà, diada de Sant Jordi, en l'experiència inèdita que suposa per a la ciutat que tothom pugui viatjar en bus urbà de manera gratuïta tot el dia i en totes les línies.

La regidoria de Mobilitat també ha preparat per a demà, de 7 del matí a les 10 del vespre, un dispositiu especial al Passeig per millorar la seguretat i l'accessibilitat de les persones al centre de la ciutat i que tindrà com a principal novetat la gratuïtat dels bus urbà a totes les línies que fan servei a Manresa.

Aquestes mesures pretenen millorar la mobilitat en un dia en què es preveu una màxima afluència de ciutadans amb destinació al centre de la ciutat.

Les novetats del dispositiu van ser presentades per la regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa, Olga Sánchez; pel director de Manresa Bus, Francisco Ledesma; i pel director executiu de l'empresa Sagalés, Antoni Jiménez.

Olga Sánchez va explicar que, amb aquesta acció de gratuïtat del bus, "volem contribuir a reduir l'ús de vehicles particulars per gaudir més d'una diada lúdica, potenciar un mitjà de transport més sostenible i promocionar els desplaçaments a peu com una pràctica saludable".

Va recordar altres experiències de bus gratuït, com "el bus nocturn de la Festa Major d'estiu i de l'Ecoviure. En aquest cas, el bus gratuït de Sant Jordi és una oportunitat perquè s'adreça a una franja àmplia de persones que podran gaudir d'aquest servei i comprovar els avantatges de l'ús del bus urbà".

Finalment, Olga Sánchez va convidar els ciutadans "a deixar el cotxe particular a casa i participar en la jornada de Sant Jordi de forma més còmoda, més segura, més econòmica i més relaxant".

Altres mesures seran donar exclusivitat als vianants als passos que connecten la plaça d'Espanya amb l'andana central del Passeig, on s'ubiquen les parades de llibres i roses.