En el ple de l'Ajuntament de Manresa es va donar a conèixer que el Consell Comarcal del Bages deixa de forma imminent la gestió de la Casa de la Natura de la Culla i que l'any 2019 l'Agència Catalana de Joventut deixarà d'encarregar-se de l'alberg del Carme.

En el cas de la Casa de la Natura de la Culla, el regidor de Qualitat Urbana i Serveis, Jordi Serracanta, va explicar que el Consell Comarcal del Bages havia denunciat el conveni respecte a la Casa de la Culla, que data de l'any 1991.

Segons Serracanta, "ja fa uns quants mesos que el Consell Comarcal ens va manifestar la seva voluntat de no seguir gestionant aquest equipament".

L'Ajuntament, que és el propietari de la Casa de Natura de la Culla, ha optat per incorporar l'equipament directament a la seva xarxa de serveis públics i n'ha encarregat la gestió a la societat anònima municipal Aigües de Manresa. D'aquesta forma s'intentaran millorar i incrementar els seus usos "pensant també en altres projectes de ciutat com Manresa 2022, en el patrimoni natural i cultural, i en la potenciació del regadiu de la ciutat".

D'aquesta forma, "l'equipament quedarà incorporat a la nostra dinàmica d'Ajuntament" i se li intentarà donar un nou impuls.

Manresa, Lleida i Vic

Pel que fa a l'alberg del Carme, gràcies a les preguntes del grup municipal de la CUP, la regidora de Joventut, Anna Crespo, va informar que Francesc Poch, director general de l'Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat, havia fet saber a l'Ajuntament "la voluntat de desfer-se dels albergs d'interior: de Manresa, Lleida i Vic".

Crespo va explicar que "se'ns ha fet saber que no voldrien continuar amb aquesta gestió" i va afegir que es tracta "d'un tema molt recent que, a dia d'avui, estem estudiant des de Presidència, el comissionat del Centre Històric i la regidoria de Joventut". La regidora de Joventut va dir que "passi el que passi continuaria formant part de la xarxa d'albergs de la Generalitat de Catalunya. El que és molt important és que no es perdi aquest equipament per a la ciutat". L'Ajuntament remarca que la concessió de la Generalitat finalitza el 2019.