Busos plens de viatgers, durant tot el dia. És una de les imatges que més es va repetir aquest dia de Sant Jordi. La iniciativa d'oferir el servei gratuïtament a tota la població, durant tot el dia i en totes les línies, amb motiu de la diada, va tenir molt èxit. A Manresa, un dissabte de durant l'any, utilitzen de mitjana el servei de bus urbà 2.880 persones, mentre que aquest dissabte la xifra d'usuaris es va enfilar fins a 8.479. L'increment és de 5.559 persones, el 202%. És a dir, dissabte van agafar el bus més del triple de persones que els altres dissabtes de durant l'any.

La iniciativa tenia per objectiu millorar l'accessibiliat al centre amb motiu de la diada de Sant Jordi. L'Ajuntament va preparar un dispositiu, entre les 7 del matí i les 10 del vespre, per millorar l'accessibilitat i la seguretat de les persones al centre de la ciutat. La gratuïtat del bus urbà a totes les línies que fan servei a Manresa va ser la novetat principal d'aquest dispositiu, en un dia de màxima afluència de ciutadans al centre de Manresa.

Els resultats són altament positius i la regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa en fa una lectura molt satisfactòria.

La regidora de Mobilitat, Olga Sánchez, ha valorat de forma molt positiva la resposta de la ciutadania a aquesta proposta de gratuïtat del bus. L'Ajuntament ha volgut contribuir així a reduir l´ús de vehicles particulars per oferir a la ciutadania la possibilitat de gaudir més d´una diada lúdica, potenciant un mitjà de transport més sostenible i promocionar els desplaçaments a peu com una pràctica saludable.

El consistori ja ha impulsat altres experiències de gratuïtat del servei, com el bus nocturn per la Festa Major d´estiu i per l´Ecoviure. En aquest cas, el bus gratuït per Sant Jordi era una iniciativa inèdita, perquè s´adreçava a una àmplia franja de persones que van poder comprovar els avantatges de l´ús del bus urbà.