El ple municipal va donar llum verd a una modificació de crèdit per invertir 27.500 euros en les obres de reforma de la font de la plaça Espanya de Manresa que fa gairebé un any que està tancada perquè el vas té filtracions i representa un perill per als operaris que hi fan el manteniment.

A final de maig serà efectiu el canvi de partides per fer aquesta obra. D'entrada està previst adjudicar la memòria valorada de reparació de la font a final del mes que ve, per tal que a principi de juny comencin les obres de reparació. Per tant durant el juliol, si no hi ha incidències, la font ornamental podria tornar a funcionar.

El maig de l'any passat l'Ajuntament la va encerclar amb un tancat que aquest dilluns estava gairebé del tot tombat.

L'Ajuntament va informar que calia fer una actuació per traslladar les bombes d'impulsió i filtrat, tapar esquerdes i millorar els espais interiors on els treballadors fan el manteniment de la maquinària.

La intervenció es va valorar en 38.422,05 euros per substituir la instal·lació hidràulica del vas, millorar la instal·lació de filtratge, construir una nova caseta destinada a la maquinària i remodelar l'estructura de la font i la il·luminació del vas.

Les mesures, va informar l'Ajuntament, responien a les recomanacions d'un informe tècnic que indicava que tota la maquinària de funcionament i filtrat està ubicada en una fossa soterrada per sota del jardí i el vas de la font i que es feia necessari traslladar-la a una caseta lateral.