La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) Bages va muntar una roda de premsa al vestíbul de l'Ajuntament de Manresa per denunciar la manca de resposta efectiva de les administracions a les situacions d'emergència habitacional.

Una trentena d'activistes van tornar a fer escoltar els crits de «Sí que es pot» i van exhibir pancartes en les que es podia llegir «No som mercaderia. L'Ajuntament ens toreja».

El detonant van ser tres nous casos de famílies amb recursos insuficients per conservar el sostre que els eixopluga i afectats per situacions d'infrahabitatge.

Després de muntar una taula amb cadires al vestíbul de la casa consistorial van afirmar que «acusen i empaiten amb recursos judicials a persones que no tenen recurs econòmics» i van assegurar que «és cruel exigir a famílies amb ingressos inferiors a 500 euros al mes que paguin lloguers, subministraments, mengin i intentin tirar endavant els seus fills».

Van presentar tres casos tallats pel mateix patró. Persones que sobreviuen amb molts pocs diners, afectats per l'atur, que han hagut de deixar de pagar el lloguer del seu habitatge per poder menjar i que no troben una resposta efectiva per part de l'Administració.

La PAHC ha afegit que una família de 2 membres afectada ha entrat a viure al bloc d'Obra Social de la PAHC del carrer Sobrerroca «donat que l'ajuntament no els dóna cap solució» i el cas d'una persona que viu sola «la PAHC ha aconseguit aturar el desnonament aquest mateix matí a les 9:00 presentant un escrit d'alegacions davant del jutge. Mentrestant, l'Ajuntament segueix sense fer res».

Acollida

Les sessions d'acollida de la PAHC es fan els dissabtes a les 10 del matí a l'Ateneu La Sèquia i les assemblees són els diumenges a les 5 de la tarda al mateix ateneu.