La Candidatura d'Unitat Popular ha fet públic el seu malestar arran de la notícia sobre el tancament de les biblioteques veïnals, una situació que, segons la CUP, ha estat forçada pel govern municipal de CDC i ERC.

La candidatura rupturista no entén que l'ajuntament no pagui uns diners que «estan compromesos des de l'any passat» i que són indispensables per al funcionament de les biblioteques. La CUP ha subratllat que, tot i els problemes de liquiditat de l'ajuntament, molts altres projectes, al seu entendre igual o menys necessaris per al benestar comunitari, tiren endavant, sovint amb la figura de la modificació de crèdits del pressupost municipal. Segons la CUP, «només als dos darrers plens s'han aprovat modificacions de crèdit per valor de més de 350.000 euros provinents d'estalvis del capítol 1», una part dels quals es podrien haver destinat a pagar els deutes pendents amb la FAVM. En qualsevol cas, es tracta d'uns diners que l'ajuntament ja es va comprometre a pagar segons el projecte de pressupostos, i no és comprensible que, al mes d'abril, encara no s'hagi signat el conveni.

Per contra, sempre segons la CUP, l'ajuntament ha negligit les seves obligacions, i ha forçat la Federació a prendre una mesura que de ben segur afectarà molts infants dels diferents barris de Manresa. La CUP entén que la FAVM no pot assumir l'avançament dels diners compromesos, ja que «en cap cas els veïns han de finançar els projectes comunitaris, que són obligació de l'ajuntament». Finalment, la CUP espera que la situació es solucioni aviat, ja que es tracta d'un servei clarament imprescindible per a la ciutat, que de cap manera es pot permetre reduir, encara més, l'assistència a les persones més necessitades.