La Candidatura d'Unitat Popular de Manresa ha fet pública una nota de premsa on critica durament el que la candidatura rupturista anomena «simulacre participatiu». Segons la CUP, el procés que ha tingut lloc a Manresa no és, en cap cas, un pressupost participatiu, sinó una experiència participativa sobre una partida pressupostària ja aprovada. En paraules dels portaveus de la CUP, és evident que difícilment es pot parlar de pressupost participatiu quan la votació s'ha celebrat 4 mesos després de l'aprovació del pressupost al Ple municipal, sense que cap ciutadà hi pogués aportar ni tan sols la seva opinió.

A més, la CUP creu que alguns dels projectes que s'han presentat al «concurs de popularitat» no haurien d'estar subjectes a una experiència d'aquest tipus, ja que es tracta de projectes de ciutat absolutament imprescindibles. Com a exemple han citat el cas del Berenar social i casal infantil d´estiu de les Escodines, «que de cap manera es pot sotmetre a votació, ja que es tracta d'una necessitat imperiosa de la ciutat, en cap cas equiparable al pavimentat d'un carrer».

La formació independentista creu que l'equip de govern utilitza el mecanisme participatiu per estalviar-se la pressió social i per fer que siguin les entitats les que competeixin entre elles, enlloc de pressionar conjuntament per tal d'aconseguir les millores necessàries a la ciutat. Si el pressupost fos realment participatiu, «la ciutadania podria triar les prioritats de l'acció de govern, i no tan sols la gestió de les escorrialles d'un pressupost de més de 70 milions d'euros».

Finalment, la CUP ha recordat que l'equip de govern va incomplir la seva pròpia moció sobre el pressupost participatiu, que deia que s'havien de «configurar uns pressupostos plenament participatius per a l'exercici 2016". La CUP ja va dir en els seu moment que aquest incompliment era una burla a la participació ciutadana, i els resultats de l'experiència d'aquest anys els referma en el seu posicionament.