El regidor de Democràcia Municipal, Dídac Escolà, va fer notar en el ple de dijous al vespre que la CUP havia aconseguit amb la seva moció sobre la menstruació "més ressò mediàtic que la cançó dels Gossos i el Camí Ignasià junts". Es referia al tema La llum que portes dins, que forma part de la campanya de promoció de Manresa Et porto al cor. El Camí Ignasià és el recorregut entre Loiola i Manresa que va fer sant Ignasi el 1522.

Escolà va dir que "ni jo ni cap home hauríem de tenir res a dir sobre de quina manera cada dona vol viure el seu cicle menstrual".

El tàndem CUP-DM (Podem) és molt habitual en les votacions de mocions al ple de l'Ajuntament de Manresa, però en el cas de la proposició de la Candidatura per difondre l'ús de copes menstruals, compreses de roba i esponges marines, Democràcia Municipal va anar més enllà que la mateixa CUP.

Democràcia Municipal va ser l'única formació política que va votar en contra de l'esmena de subs-titució presentada per l'equip de govern. La CUP es va abstenir.

Escolà va argumentar la seva posició pel fet que, des del seu punt de vista, l'aspecte més revolucionari que presenta la moció és, simplement, promoure la informació.

Segons Democràcia Municipal, la moció posa de manifest un funcionament social que "ens du a aquest estat d'ignorància en el qual vivim actualment".

Va explicar que per interessos comercials s'ha vinculat el color blanc a la higiene quan "a la natura existeix en molt poques formes". Per aquest motiu, el color blanc de les compreses i tampons s'aconsegueix mitjançant el blanquejament amb lleixiu, però també es poden trobar productes d'higiene femenina sense blanquejar.