La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa ha denunciat que a hores d'ara "encara no hem cobrat la totalitat del conveni del 2015 ni signat el conveni del 2016" i això la situa "en la situació d'haver de tancar" les biblioteques veïnals que gestiona.

Es torna a repetir un escenari de manca de recursos que ja va fer que l'ens veïnal tanqués les portes d'aquests equipaments de barri durant quatre mesos entre final del 2013 i el mes d'abril del 2014.

La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa gestiona, mitjançant un conveni amb l'Ajuntament de Manresa, el Projecte de Xarxa de Biblioteques veïnals. Amb aquest projecte es dinamitzen vuit espais als barris: Cal Gravat, Balconada, Sagrada Família, Carretera Santpedor, Valldaura, Xup, Cots-Guix-Pujada Roja i Plaça Catalunya, dues hores al dia, de dilluns a divendres.

Durant aquestes dues hores s'atenen principalment nens i nenes d'entre 7 i 12 anys. Se'ls dóna suport per fer els deures i s'organitzen activitats dirigides.

L'abril del 2014, un pagament de 6.500 euros dels diners que devia l'Ajuntament corresponents al 2013 va permetre la reobertura i que poguessin tornar a atendre usuaris. Les biblioteques van estar tancades perquè no hi havia pressupost per pagar el personal que ajuda els escolars a fer els deures i fa rutllar els equipaments.