Una trentena d'activistes de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme van denunciar ahir públicament des del vestíbul de l'ajuntament de Manresa que a la ciutat hi ha en marxa processos de desnonament de famílies que només ingressen la renda mínima d'inserció (PIRMI).

Es tracta de procediments judicials en estat molt avançat que, des del seu punt de vista, incompleixen la llei d'emergència en l'àmbit de l'habitatge, amb l'agreujant de l'existència d'informes municipals sobre la situació d'exclusió residencial que pateixen i que en un dels casos el llogater "està denunciat i demandat per l'Incasòl i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya". Els activistes van assegurar que ahir mateix havien aconseguit aturar un dels desnonaments presentant un escrit d'al·legacions davant del jutge.

En un altre dels casos la família va entrar a viure, ahir mateix, al bloc ocupat per la PAHC al carrer Sobrerroca, després de passar un mes vivint pendents de l'ordre definitiva de desallotjament.

La plataforma va advertir que si no hi ha una resposta efectiva de les administracions es veuran abocats a realitzar una nova ocupació per donar sostre a les famílies que el vagin perdent per no poder pagar el lloguer, atès que ingressen menys de cinc-cents euros el mes i han de menjar. En la compareixença davant els mitjans de comunicació realitzada per Juan Manuel Luque i Isabel Arpal van qualificar de ridícul que l'empresa municipal Fòrum hagués ofert a una família de quatre membres que ingressa 470 euros el mes la possibilitat de canviar d'habitatge, pagant un lloguer de 270 euros el mes, 10 menys que el lloguer actual. Segons la PAHC, "l'Ajuntament ho sap, l'Agència d'Habitatge de Catalunya ho sap i, malgrat tot, no atenen, acusen i persegueixen amb judicis persones i famílies mancades de recursos".