La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa ha expressat el seu malestar amb l'Ajuntament pel retard en el cobrament dels diners que permeten mantenir obertes les biblioteques veïnals. De moment no abaixaran la persiana però si a finals de maig continuen sense arribar els diners que els deuen faran un cop de cap.

Reunits al local de l'Associació de Veïns de Valldaura, els representants dels vuit barris amb biblioteca veïnal gestionada per la FAVM van fer públic el seu malestar amb el flux d'arribada dels diners conveniats amb l'Ajuntament per pagar els dinamitzadors que fan rutllar el servei dues hores de dilluns a divendres.

Cal recordar que després de l'anunci de l'ens veïnal que es veia abocat a tancar les biblioteques veïnals pel retard de l'Ajuntament a l'hora de realitzar els pagament i signar el nou conveni, el govern municipal va reaccionar assegurant que els propers dies convocarà la Federació d´Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) per procedir a la signatura del conveni per al funcionament de les biblioteques de barri corresponent al 2016. Pel que fa al del 2015, dels 30.600 euros compromesos al conveni, queda pendent el pagament de 6.560,37, que es faran efectius també els propers dies. El propi text del conveni ja preveu la possibilitat de realitzar el pagament fins al maig del 2016.

El president de la federació de barris, Enric Martí, va lamentar que hagués calgut arribar a una situació límit per desencallar el finançament pendent, però va advertir que no n'hi havia prou amb dir que es pagarà sinó que cal un «programa de pagaments» perquè no hagin d'anar amb l'ai al cor constantment per pagar seguretat social, IRPF i sous.

104 usuaris diaris

Les biblioteques gestionades per la Federació de Barris han tingut 5.422 usuaris durant el primer trimestre de l'any, 104 usuaris diaris, 11 més que els que hi va haver durant el mateix període de l'any passat.

Els usuaris d'aquests equipaments son, en un 86%, nens menors de 13 anys i majoritàriament de famílies nouvingudes amb pocs recursos. A banda del suport a l'hora de fer els deures que se'ls hi dóna i l'accés a Internet, s'han realitzat 97 activitats dirigides, mig centenar d'elles amb l'objectiu de fomentar la lectura.