Acord per fer la rotonda de la Bonavista després de passar 10 mesos bloquejada

Es manté bàsicament el dibuix de CDC però s'obté una finca que permet centrar-la i guanyar espai com volia ERC

29.04.2016 | 20:48

CDC i ERC de Manresa han aconseguit superar un dels esculls que hauria pogut enfonsar la seva coalició de govern: la nova rotonda de la Bonavista.

Convergència defensava ser pragmàtics i construir la rotonda en aquest punt estratègic de la ciutat amb el terreny que ja s'havia pogut aconseguir i no esperar a obtenir totes les finques necessàries per a la gran plaça prevista feia dècades pel planejament urbanístic.

Esquerra era ferma partidària d'esgotar les possibilitats de gestió urbanístiques per no ser còmplice d'una rotonda, des del seu punt de vista, malgirbada i encaixonada.

Segons ha pogut saber aquest diari, l'Ajuntament està a punt de tenir lligada una operació que se situaria a mig camí entre les dues posicions.

Es tractaria de l'adquisició -no expropiació- d'una finca particular. En el sector de la Bonavista hi ha tres finques encara per adquirir: els números 100 i 102 de la carretera de Vic i la número 31 del carrer de Jacint Verdaguer.

D'aquesta forma seria possible guanyar espai per centrar més la rotonda i així allunyar-la del xamfrà de la carretera de Vic amb la carretera de Santpedor, que disposaria de més metres de vorera.

La rotonda dibuixada per Convergència no es tocaria però es desplaçaria cap al lloc on ara hi ha el parc infantil envoltat de reixes metàl·liques, deixant així més espai públic per l'altra banda.

Operació descongelada

La nova rotonda feia deu mesos que estava congelada malgrat tenir projecte executiu redactat i una dotació econòmica d'1,6 milions d'euros signada el 12 de juny. Si l'acord es materialitza, CDC i ERC pretenen complir els terminis marcats i mantenir calendari per acabar l'obra el desembre de l'any 2017. L'àmbit d'actuació del conveni signat entre l'Ajuntament de Manresa i la Diputació de Barcelona té una superfície de 5.225 metres quadrats, i l'objectiu del projecte és resoldre una cruïlla viària fonamental per a la ciutat, on a més de néixer la carretera de Santpedor, neix el passeig de Pere III, creua la carretera de Vic i a partir de l'execució de les obres hi arriba la carretera del Pont de Vilomara.

La implantació d'aquesta rotonda, tant si es construeix d'una forma com de l'altra, repercutirà de forma important en la mobilitat de tot l'entorn, i ha de permetre la pacificació del trànsit de la carretera de Vic a partir d'aquest punt fins al centre de la ciutat.

La rotonda ha de permetre guanyar espai en direcció al carrer del Bisbe Comas, enllaçar vials que hi conflueixen, inclosa la carretera del Pont de Vilomara, i donar més flexibilitat als moviments de trànsit i a peu que es realitzen en un punt clau per a la mobilitat de la ciutat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Professionals sanitaris donen sang per fer-ne créixer les reserves

Hi participaran Manel Jovells, Anna Aran Solé i Marta Chandre Jofré, entre d'altres

Seminari de ´Social Selling´, avui a Manresa

Serà aquest dijous a L3 Formació Professional

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Segons el sindicat CGT, actualment hi ha més de 20.000 cartes ordinàries acumulades i 1.500...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema