L´Ajuntament de Manresa no acatarà el recurs del PP contra la llei de l´habitatge

Es convocarà en breu de tots els agents que formen part de la Taula de l´habitatge

29.04.2016 | 21:21
El regidor d´Habitatge i portaveu del govern de l´Ajuntament de Manresa
El regidor d´Habitatge i portaveu del govern de l´Ajuntament de Manresa

Després que el govern espanyol en funcions hagi decidit interposar recurs davant del Tribunal Constitucional en contra de la llei 24/2015 del Parlament de Catalunya, de mesures urgents per afrontar l´emergència en l´àmbit de l´habitatge i la pobresa energètica, l´equip de govern de l´Ajuntament de Manresa ha volgut deixar clar que pensa continuar actuant d'acord amb els principis de la llei.

Això vol dir no aturar en cap cas el seguiment dels casos judicialitzats, continuar amb l'elaboració dels informes socials per a la paralització o ajornament de processos de desnonament i mantenir l'exigència als grans tenidors d´oferir un lloguer social, a més del seguiment dels casos en què cal evitar el tall de subministraments a la llar, i la demanda de la cessió de pisos buits de grans tenidors per donar resposta a les necessitats d´habitatge de nuclis familiars de la ciutat.

En un comunicat, l'equip de govern de CDC i ERC manifesta el seu rebuig més profund cap a la decisió de presentar recurs contra una llei que va ser aprovada per unanimitat al Parlament i va generar un ampli consens social. El govern municipal considera que es tracta d´una decisió que no va contra les competències de la Generalitat de Catalunya, sinó contra les persones més vulnerables de la nostra societat.

També demana al Govern i al Parlament de Catalunya que trobin la via per blindar les mesures previstes a la llei impugnada per tal de seguir disposant d´eines que s´han demostrat efectives a favor de les persones en situacions de risc de pèrdua de l´habitatge i/o de pobresa energètica.

L'Ajuntament es compromet a mantenir obertes les partides pressupostàries destinades a les diverses modalitats d´ajuts en relació amb l´habitatge, seguir incrementant el parc de vivendes destinades al lloguer social i continuar aplicant el Programa d´inspecció i intervenció sobre els habitatges buits en situació anòmala, que té per objecte obtenir l'ocupació dels pisos desocupats permanentment, recuperant la seva funció social i garantint el dret a l'habitatge, especialment de les famílies en situació de risc d'exclusió residencial.

En breu es convocarà a tots els agents que formen part de la Taula de l´habitatge per explicitar aquests compromisos i per compartir les propostes que aquests agents defensin davant de la situació creada amb la presentació d´aquest recurs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

La Generalitat diu que els refugiats arribaran a Manresa «en breu»

La Generalitat diu que els refugiats arribaran a Manresa «en breu»

El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania visita el Centre de Protecció Internacional de la...

L´Ajuntament calibrarà el rebuig d´adolescents a l´homosexualitat

L´Ajuntament calibrarà el rebuig d´adolescents a l´homosexualitat

Enquestarà alumnes de quart d'ESO i de batxillerat per fer prevenció entre els estudiants

DM retira en l´últim sospir una moció contra els anuncis de prostitució

El regidor va explicar que s'estimava més retirar la moció que no pas que quedés desvirtuada per...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema