Després de que la Federació d´Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) anuncies el tancament de les biblioteques veïnals, l´Ajuntament de Manresa ha lamentat la decisió i ha manifestat el seu compromís ferm inequívoc amb la continuïtat d´aquests equipaments, que consideren clau per a la dinamització cultural dels barris de la ciutat.

Per aquest motiu, els propers dies és previst signar el conveni corresponent a aquest 2016, pel qual es destinarà la mateixa quantitat econòmica que l´any passat (30.600 euros) a aquests equipaments.

Pel que fa a l´estat dels pagaments del conveni del 2015, del total de 30.600 euros compromesos, actualment l´Ajuntament ja ha liquidat a la FAVM un total de 24.039,63 euros i, per tant, queda per fer una aportació de 6.560,37 euros. El darrer pagament es va efectuar en data 25 d´abril, per un import de 2.539,63 €. Cal tenir en compte que en el conveni signat s´especifica que "atès que no es poden concretar terminis de pagament ni la quantia dels mateixos, l´Ajuntament de Manresa es compromet a realitzar el pagament de la totalitat del conveni entre els mesos de setembre de 2015 i maig de 2016", de manera que si la liquidació de la quantitat pendent es fa les properes setmanes, en cap cas no s´haurà incomplert el conveni.

L´Ajuntament de Manresa comprèn i comparteix la preocupació de la Federació de Veïns pel fet que el finançament d´aquests equipaments no sigui tan ràpid com seria desitjable. El consistori es compromet a realitzar els esforços necessaris per tal que els veïns dels barris de la ciutat no perdin aquest equipament de gran utilitat.