El PSC alerta que s´ha retirat una subvenció de 405.000 euros a l´edifici Impuls

La Diputació retira una subvenció de fons europeus a l´edifici Impuls en considerar que l´ús que se li ha donat no és el que tenia quan va ser projectat

30.04.2016 | 07:18
Exterior de l´edifici Impuls.
Exterior de l´edifici Impuls.

El president del grup municipal del PSC, Felip González, ha fet públic que la Diputació de Barcelona ha revocat una subvenció de 405.000 euros a l'Ajuntament de Manresa, governat per CDC i ERC.

El motiu de la revocació seria que l'ús que s'està fent de l'edifici Impuls del Parc Tecnològic no compleix "l'objecte i la finalitat del projecte".
Segons González, "entenc que la sol·licitud es va fer perquè l'edifici tingués unes funcions i durant el procés s'ha destinat a altres usos diferents dels d'investigació, innovació i desenvolupament".

El líder socialista, però, assegura que ha sol·licitat els expedients i tota la documentació que la Secretaria General de la Corporació consideri vinculats a l'origen i conseqüències del fets per poder aclarir una situació que considera greu i preocupant i de la qual "l'Ajuntament no ha informat tot i que al·lega contra aquesta revocació des de juliol del 2015".

Segons González, hi ha hagut dues reunions del ple del Consorci del Parc Central i no s'ha informat de la qüestió. "Això no és transparència real. La transparència és molt més que tenir una web municipal amb molta informació a l'abast de molts. La transparència és, també, buscar complicitats per resoldre temes com aquest; o com la recentment descoberta previsible pèrdua d'ingressos en transferències de l'Estat; un fet del qual no vam saber res fins que no vam detectar que hi havia policies locals al carrer intentant regularitzar la situació d'immigrants en el padró de la ciutat", assegura.

 El Grup Municipal Socialista ha demanat accés a l'expedient del cas, per conèixer amb detall "el que fins ara s'ha amagat: el que ha passat, i quines han estat les al·legacions presentades en defensa dels interessos del municipi; i per conèixer l'abast real de la situació".

Un informe del 2014

Segons la Diputació, si bé l'edifici Impuls està construït i es troba en funcionament, "amb els usos actuals, no s'està acomplint l'objecte i finalitat del projecte tal com es recull a l'Informe Definitiu de Verificació Sobre el Terreny (de data 13 de març del 2014)". Sempre segons la Diputació, es tracta d'un informe que va determinar que l'esmentat ús actual de l'edifici no encaixa amb l'operació aprovada en la selecció dels ens locals de la demarcació de Barcelona susceptibles de cofinançament pel FEDER per al període comprès entre el 2007 i el 2013.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Directe: Ple de Manresa

Directe: Ple de Manresa

Segueix tot el que passa al saló de plens de l'Ajuntament de Manresa

L´Ajuntament de Manresa deixa de ser amo únic de les Aigües però hi continuarà manant

L´Ajuntament de Manresa deixa de ser amo únic de les Aigües però hi continuarà manant

L'ara societat municipal de l'Ajuntament de Manresa canviarà per adaptar-se a la directiva europea

Alumnes d´ESO de Manresa experimenten l´espiritualitat del Camí ignasià

Alumnes d´ESO de Manresa experimenten l´espiritualitat del Camí ignasià

Estudiants de secundària participen en un itinerari amb activitats de meditació i gestió de les...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema