L'entitat cultural Bloc va desaparèixer fa 12 anys, però per a moltes persones que en van formar part els va servir per impulsar trajectòries professionals en l'àmbit cultural i juvenil. L'entitat va ser un revulsiu per a Manresa al final dels 80 i al llarg dels 90. Una quarantena d'antics socis van assistir en un sopar al Kursaal divendres a la nit per rememorar els 30 anys del naixement de l'entitat i quan feien brollar l'activitat cultural.

En el sopar es van projectar imatges d'alguns dels 250 concerts que van organitzar i de les iniciatives adreçades als joves que es van posar en marxa. També es van poder veure vídeos de persones que, tot i no ser-hi, volien ser presents en el record, com el dissenyador gràfic Xevi Victori, organitzador d'una exposició amb Bloc sobre xuletes d'exàmens, que va tenir ressò mediàtic arreu de l'estat.

Alba Pascual, que és tècnica de Joventut al Consell Comarcal del Bages, i es mostrava emocionada d'assistir al sopar, recorda com Bloc va apostar des de l'inici per la creació de punts d'informació juvenil. "Per això la comarca té una xarxa tan potent. A part, iniciatives com el Saló de l'Estudiant va néixer amb l'entitat i actualment continuen i creixen". Natxo Tarrés, component del grup Gossos, va incidir que "la trajectòria de la banda no hagués estat la mateixa si tres dels seus membres no haguessin estat a Bloc. De fet, Oriol Farré, component de la banda i responsable de Som Produccions -que no va poder assistir al sopar-, també expressava a Regió7 com els va ajudar haver estat a Bloc en "l'organització de concerts".