El dissabte 7 de maig, el parc de l´Agulla acollirà una nova edició de la Moguda a l´Agulla del CAE. Una Moguda que aquest any està batejada com "La Moguda més bèstia". Des del CAE s´ha volgut dedicar aquesta edició a la commemoració de l´any Llull i per això, agafant com a punt de referència El llibre de les bèsties, les diferents activitats programades estaran ambientades i relacionades amb món dels animals.

Les activitats de la Moguda començaran a les 5 de la tarda, amb jocs, tallers, activitats, espai xics i animacions i s´allargaran fins a les 8 del vespre. La participació és gratuïta i està oberta a tothom.

Aquest any la Moguda també celebra una fita molt important: que s´ha fet major d´edat. Enguany es compleixen les 18 edicions d'aquest acte i això s´ha volgut fer visible deixant enrere un dels seus símbols identificatius: el pallasso que des de la quarta edició, l´any 2002, ha aparegut en tots els cartells.

La 1a Moguda a l'Agulla es va celebrar el 8 de maig de 1999 sota el nom Agulla Express: canvia el teu tren de via. En aquella primera edició, la Moguda era l´activitat de cloenda d´un programa del CAE adreçat als esplais amb l´objectiu de treballar la violència juvenil. A partir d´aquella activitat i vista la bona acollida que va tenir, cada any s'ha anat programant una nova edició de la Moguda, la majoria d'elles dedicades a sensibilitzar o promoure un tema concret: la cultura de la pau (2000), la Mediterrània (2001), l'educació en el lleure (2002 i 2006), les discapacitats (2003 i 2010), el riure (2004), els llibres i la lectura (2005), l'altruisme i el voluntariat (2007), la cooperació (2011), la identitat catalana (2012), l´aigua (2013), el malbaratament alimentari (2014) o el coneixement de les cultures índies d´Amèrica del Nord (2015).

L´organització de la Moguda és força complexa. Des del CAE s´han fet diferents crides les darreres setmanes per trobar les gairebé 50 persones voluntàries que fan falta per preparar i executar aquest esdeveniment (muntatge i desmuntatge, monitoratge de les activitats i tallers, etc.) i en aquests moments encara queden algunes places per cobrir. Qualsevol persona interessada en col·laborar pot apuntar-se a través del formulari que hi ha al web del CAE (www.cae.cat).