La CUP reitera que el Parc Tecnològic és una operació especulativa fallida

La candidatura rupturista culpa el PSC, ERC, ICV i CDC del fracàs del Parc i dels efectes negatius en l'economia municipal

03.05.2016 | 16:25

La Candidatura d'Unitat Popular de Manresa ha emès un comunicat sobre el Parc Tecnològic, després de fer-se públic que l'ajuntament haurà de retornar diverses subvencions per valor de més d'un milió d'euros, ja que l'ús que se li ha donat a l'Edifici Impuls no és el que tenia quan va ser projectat. El Parc, que havia de servir per acollir empreses de recerca, desenvolupament i investigació (R+D+I), actualment només compta amb 3 empreses que no centren les seves activitats en la recerca (CaixaBanc, Deporvillage i UVE Solutions).

En el seu moment, la CUP ja va manifestar la seva oposició a la construcció del Parc, i l'any passat fou l'únic Grup Municipal que es va oposar al canvi d'usos, ja que considera que tota l'operació ha tingut des del començament una orientació bàsicament especulativa. Segons la CUP, la construcció del Parc no obeïa a cap necessitat de la ciutat, i per contra posava en perill la unitat i la integritat de l'Anella Verda a canvi d'un suposat benefici econòmic, que a la pràctica s'ha convertit en considerables pèrdues per als inversors, entre ells l'ajuntament mitjançant l'empresa municipal Aigües de Manresa.

La notícia del retorn forçat de les subvencions, que tindrà un impacte ben negatiu en les finances municipals, és una prova, segons la CUP, de la mala gestió dels diversos equips de govern de la ciutat, des del Tripartit que va tirar endavant el Parc (PSC-ERC-ICV) fins a l'actual govern CDC-ERC, que ha amagat la informació i no ha donat explicacions ni al Ple municipal, ni a les Comissions Informatives ni al Consorci del Parc Central. El Parc «era una mala idea des del començament, i la gestió dels 4 partits que han governat la ciutat encara n'ha empitjorat els efectes», ha manifestat el portaveu de la CUP.

En el comunicat la CUP explica que compateix, per una vegada, els temors de l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, que ha manifestat que el canvi d'usos del Parc Tecnològic pot amagar la voluntat de construir un hotel als terrenys del Parc, i que «el que preocupa a l'Ajuntament de Manresa no és pas que s'estableixi un hotel al Parc de l'Agulla, sinó que es faci en uns terrenys que pertanyen a Sant Fruitós».
La CUP ha deixat clar que, en el cas que aquests temors es facin realitat, s'oposarà amb la mateixa fermesa mostrada en el cas del «Portal de l'Agulla» a qualsevol iniciativa que pretengui transformar l'entorn de l'Agulla en un complex turístic de carretera, sigui al terme municipal que sigui.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Cara a cara de sor Lucia Caram i Natza Farré sobre el feminisme

La monja i la periodista conversaran dimarts vinent a la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om de...

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

El producte l'han dissenyat un grup d'estudiants entre els quals hi ha una manresana

El potent projecte turístic de l´Oller del Mas fa un pas més

La modificació afecta 152 hectàrees en terme de Manresa classificades de sòl no urbanitzable.

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema