La federació de barris de Manresa s´oposa a que el barri de la Guia sigui enderrocat

També espera resposta a les al·legacions formulades a rotondes de la C-55, el sector de Santa Caterina i el Carrefour

03.05.2016 | 10:43
Imatge de blocs de pisos del barri manresà de la Guia
Imatge de blocs de pisos del barri manresà de la Guia

La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa s'ha posicionat en contra de "l'expropiació i l'enderroc" que preveu el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, en procés d'aprovació provisional, del barri de la Guia.

L'entitat que agrupa la vintena d'associacions de veïns de la ciutat considera que els veïns tenen dret a continuar vivint a casa seva. També creu que cal tenir present que l'empresa estatal Adif, propietària del polígon d'habitatges de la Guia, "no va pagar per aquest sòl sinó que el va rebre en cessió per poder edificar habitatges socials destinats als treballadors de Renfe". Però, sobretot, la federació de barris s'hi oposa perquè considera que aquesta operació d'expropiació acabarà com altres que han costat a la ciutat "molts milions d'euros".

El barri de la Guia, propietat d'Adif, es convertirà en un parc, segons preveu el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa, pendent encara de l'aprovació provisional. En concret, el pla preveu l'adscripció dels 4.922,70 m2 de superfície del barri al sistema d'espais lliures públics de la ciutat.

El mètode per materialitzar aquest canvi serà l'expropiació, mentre que les etapes d'execució no són clares perquè, si bé a la fitxa del POUM que correspon a la Guia es parla del primer sexenni del pla d'ordenació, en la valoració econòmica es parla del segon.

El cost de l'adquisició del sòl i edificacions està valorat en el document del pla urbanístic en 870.000 euros, i el de la urbanització, en 147.660.

La Guia és un barri propietat d'Adif, que el va aixecar els anys 50 del segle passat per convertir-lo en la residència dels treballadors de la Renfe. El gener del 1948 van començar les obres per fer els fonaments de les cases, properes al santuari de la Guia. El 27 de març del 1951 es va fer la benedicció d'un grup de 40 habitatges i al cap de poc temps es van inaugurar 18 habitatges més.

En total, hi ha 58 habitatges, dels quals fa un parell d'anys n'hi havia 21 que no estaven llogats. Finalment, el 27 d'abril del 1952 es van inaugurar les escoles i la pista esportiva, al costat de la qual hi ha un parc infantil.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Professionals sanitaris donen sang per fer-ne créixer les reserves

Hi participaran Manel Jovells, Anna Aran Solé i Marta Chandre Jofré, entre d'altres

Seminari de ´Social Selling´, avui a Manresa

Serà aquest dijous a L3 Formació Professional

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Segons el sindicat CGT, actualment hi ha més de 20.000 cartes ordinàries acumulades i 1.500...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema