Guerra oberta entre l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i el de Manresa pel canvi d'usos del Parc Tecnològic Central. Aquest dimarts ha estat el torn del consistori manresà, que ha sortit a defensar-se de les crítiques rebudes per l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, que l'acusava de falta de transparència i opacitat pel que fa al canvi d'usos. Batanés denunciava que el canvi permet la construcció d'un hotel al Parc Tecnològic, en un moment d'intens debat sobre la idoneïtat de construir una edificació d'aquestes característiques a l'entorn del Parc de l'Agulla (al terme de Sant Fruitós). El portaveu del govern municipal, Toni Llobet, ha explicat que l'objectiu del canvi d'usos és garantir-ne l'activitat i ha dit que s'ha fet amb un "altíssim consens polític i empresarial". A més, el govern manresà considera que una cosa és fer un hotel en un terreny no urbanitzable i d'especial protecció com el projecte del Portal de l'Agulla i una altra és fer-ho en un terreny urbanitzable com el Parc Central.

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va denunciar divendres passat que el canvi d'usos del Parc Tecnològic Central permetria la construcció d'un hotel, en un moment d'intens debat sobre la idoneïtat de construir una edificació d'aquestes característiques a l'entorn del Parc de l'Agulla. El seu alcalde, Joan Carles Batanés, que també és president del Consorci del Parc de l'Agulla, lamentava que se'ls hagués intentat posar dins del "sac de dolents" pel projecte del Portal de l'Agulla, "quan en realitat Manresa no s'oposa a un hotel en l'àmbit de l'Agulla, sinó al fet que es faci al terme de Sant Fruitós de Bages".

Aquest dimarts, l'Ajuntament de Manresa ha volgut defensar el canvi d'usos i ha dit que és necessari per garantir la continuïtat del Parc, ja que es va idear en un moment econòmic amb unes condicions molt diferents a les de l'actualitat. El regidor de Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy, ha dit que l'únic objectiu del canvi d'usos és el de "flexibilitzar-los per possibilitar la implantació d'empreses i equiparar el Parc Tecnològic Central als requisits de la resta de parcs d'aquestes característiques de l'entorn i de l'Estat". "En cap cas el canvi desvirtua el projecte central, sinó que es fa per no jugar amb inferioritat de condicions", ha subratllat.

El portaveu del govern municipal, Toni Llobet, no ha volgut valorar el to amb què Batanés va denunciar la situació i ha subratllat que el canvi d'usos compta amb "un altíssim consens polític i empresarial". De fet, segons ha explicat, de moment la modificació no va més enllà d'una declaració d'intencions. Així, tal com ha explicat Aloy, "si ara mateix vingués una empresa a dir-nos que vol implantar un hotel a la zona li hauríem de dir que no perquè encara no hi ha la modificació feta". Per Aloy, l'alcalde de Sant Fruitós "barreja naps amb cols, perquè una cosa és fer un hotel en un terreny no urbanitzable i d'especial protecció com el que proposa el projecte del Portal de l'Agulla, i una altra és fer-lo en un terreny urbanitzable com el Parc Central".