La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha visitat ampans i ha conegut de prop el funcionament dels seus projectes d'inserció laboral Canonge i Garden, i la residència Els Comtals, que atén a persones amb discapacitat i trastorns de conducta.

La visita ha començat aquest migdia pel restaurant Canonge, un projecte d' ampans que dóna feina a 8 persones amb discapacitat intel·lectual i quinze més vinculades al servei ocupacional d'Inserció. Un cop a les instal·lacions d'ampans a Santpedor, i després de signar el llibre d'honor de l'entitat, la consellera ha visitat el Garden, que dóna ocupació i feina a una vintena de persones amb discapacitat intel·lectual.

L'última parada ha estat la Residència d'Els Comtals que acull a persones amb discapacitat intel·lectual i alteracions de la Conducta i que fa pocs mesos va ampliar les seves instal·lacions, amb una nova residència, Comtals II, per a 25 persones, cinc places de les quals destinades a menors.

Durant la visita a ampans, l'han acompanyat, el president i director de l'entitat, Domènec Casasayas i Toni Espinal respectivament, acompanyats d'altres membres de l'equip directiu, així com de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la delegada del govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà. Per part del Departament, també han assistit el secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, i el director general de Protecció Social, Joan Ramon Ruiz.

Ampans fa més de 50 anys que treballa per promoure l'educació, la qualitat de vida i la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, i també malaltia mental i altres col·lectius en risc d'exclusió.