Avui dimecres, 4 de maig, s´han iniciat els treballs d´obra per a la semaforització del pas de vianants a la cantonada del carrer Sant Cristòfol i el carrer Sant Joan d´en Coll, concretament el pas de vianants davant el número 16 del carrer Sant Cristòfol.

Aquesta instal·lació té un doble objectiu: millorar la seguretat de l´itinerari de vianants i pacificar el trànsit de vehicles per mitjà de la semaforització del pas de vianants existent al carrer Sant Cristòfol 16, proper a la cruïlla amb el carrer Sant Joan d´en Coll. Per tant, es millorarà el recorregut dels vianants que transiten per aquests vials i accedeixen als diversos establiments comercials propers i es pacificarà el trànsit de vehicles de carrer Sant Cristòfol ordenat en sentit únic i amb dos carrils de circulació.

I garantir la fluïdesa del trànsit de vehicles de carrer Sant Cristòfol. Per aquest motiu, el pas de vianants semaforitzat es regularà a demanda (polsador per a vianants) i es comunicaran els dos quadres de comandament semafòrics, el que s'instal·la ara i el que comanda la cruïlla de carrer Sant Cristòfol amb la carretera de Vic, per tal que totes dues cruïlles aturin el trànsit de vehicles de carrer Sant Cristòfol al mateix temps i evitar retencions de trànsit. És a dir, el nou semàfor es regularà amb polsador, però si un vianant prem aquest polsador, la fase de verd per als vehicles no s'acabarà fins que no s'acabi també la fase de verd de la cruïlla següent.

Amb motiu dels treballs de canalització per a la comunicació entre les dues cruïlles de carrer Sant Cristòfol, s´ocuparà un dels tres carrils de circulació de carrer Sant Cristòfol entre els carrers Sant Joan d´en Coll i carretera de Vic.

És previst que aquests treballs durin tres mesos