La federació de barris de Manresa va denunciar públicament aquest dijous que s'està "ofegant" econòmicament perquè l'Ajuntament no ha pagat encara més del 40% del conveni del Pla de Desenvolupament Comunitari del 2015.

Si a això s'afegeix que els 72.000 euros actuals poc tenen a veure amb els més de 200.000 que havien arribat a cobrar, el malestar que s'ha anat acumulant a les 13 associacions de veïns que formen part del pla -Cal Gravat, Sagrada Família, Valldaura, Cots-Guix-Pujada Roja, Passeig, plaça Catalunya, Barri Antic, Mion-Puigberenguer, carretera Santpedor, Vic-Remei, Comtals, Poble Nou, Sant Pau- és majúscul.

Després que el president de la federació, Enric Martí, exposés la situació, van demanar intervenir un a un els líders veïnals. I les seves paraules van ser de crítica directa a la gestió de l'Ajuntament. En primer terme perquè se senten menystinguts. Creuen que una situació com la que s'està donant no seria possible si l'administració municipal valorés en la seva justa mesura la tasca que duen a terme des del voluntariat.

Van titllar de "misèria" els diners que han d'anar a "pidolar" per tirar endavant projectes de reforç escolar, intergeneracionals, d'igualtat de gènere o de suport a la recerca de feina, entre d'altres, que paradoxalment tothom entén que són socialment productius. Aguantaran una mica més però o es paga el poc que cobren els dinamitzadors quan toca o el malestar anirà a més.