El director de l´institut Lacetània de Manresa, Francisco Fernández ha estat guardonat pel Consell Català de la Formació Professional

en un acte presidit per la consellera d´Ensenyament, Meritxell Ruiz, i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.

El lliurament dels II Premis del Consell Català de Formació Professional va tenir lloc al Palau de Pedralbes. El jurat, format pel president del Consell i els membres de la Comissió Permanent d´aquest òrgan, assistit per les seves secretàries executiva i adjunta, ha seleccionat Francisco Fernández per haver excel·lit en el món de l´FP a Catalunya; en concret, els premiats -entre els quals també hi havia l'empresari manresà Sebastià Catllà- han col·laborat en l´impuls d´iniciatives d´èxit i innovadores en àmbits com la pedagogia, la gestió, l´assessorament, la qualitat, l´adequació a les necessitats del mercat de treball i la cooperació entre centres de formació i empreses, entre d´altres.

El Consell Català de Formació Professional, que ha convocat els Premis, és l´òrgan de consulta i assessorament en matèria d´FP de la Generalitat de Catalunya. Així, a banda de l´Administració catalana, compta amb la participació de les organitzacions empresarials i sindicals més representatives del país (Foment, PIMEC, UGT i CCOO), així com de les entitats municipalistes (Associació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya) i el Consell de Cambres de Comerç. Vinculat als departaments d´Ensenyament i de Treball, Afers Socials i Famílies, aquest òrgan és complementari del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya i del Consell Escolar de Catalunya.