L´Ajuntament de Manresa ha signat avui amb els representants de la FAVM el conveni per al funcionament de les biblioteques veïnals corresponent a aquest 2016. Hi han assistit l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el regidor de Barris i Acció Comunitària, Joan Calmet, per part del consistori; i el president de la FAVM, Enric Martí, i també Faustí Figuls i Marina Hosta, representants veïnals de Valldaura i la Sagrada Família, respectivament.

El conveni preveu que l´Ajuntament col·labora econòmicament amb la quantitat de 30.600 euros (la mateixa que en l´exercici 2015) al funcionament de les vuit biblioteques veïnals , i es compromet a realitzar el pagament de la totalitat del conveni entre setembre de 2016 i maig de 2017.

El document signat detalla el funcionament de les biblioteques, que són obertes un mínim de dues hores diàries, i van orientades a especialment a oferir suport escolar als usuaris que ho necessitin i al foment de la lectura, entre altres.

En el conveni s´acorda també la creació d´una comissió de seguiment encarregada de vetllar pel compliment de les obligacions establertes en el mateix, així com la destinació dels fons públics a la finalitat objecte de subvenció.

La signatura arriba pocs dies després que l´Ajuntament de Manresa fes públic, la setmana passada, el seu compromís amb la continuïtat de les biblioteques veïnals.