A Manresa hi ha més infants en situació de risc i amb més necessitats que fa 25 anys

Fa un quart de segle que Creu Roja va engegar el primer dels tres projectes de l'entitat adreçats als infants i adolescents

07.05.2016 | 07:42

Fa 25 anys que Creu Roja va engegar el primer projecte d´atenció a la infància i adolescència en risc, la ludoteca Ludugurus. Des d´aleshores, la demanda no ha parat de créixer, i el que és més greu, els darrers anys, a les mancances en els àmbits educatiu i social dels nens i joves atesos s´hi han afegit que no tenen les necessitats bàsiques cobertes. Per compensar-ho, el projecte Joves Nucli Antic (JNA) els dóna berenar, i el Casal-Ot ha recuperat el sopar que va deixar d´oferir temps enrere.

Només com a dada, la ludoteca per a infants i adolescents de 5 a 14 anys va començar fa 25 anys amb una vintena d´usuaris els primers cursos que van anar augmentant i que el 2011 es van disparar a més de 100 i el 2015 van arribar a la xifra rècord de 145. El centre obert Casal-Ot, que funciona de manera diària fa 23 anys i els caps de setmana des d´en fa dos, atén infants de 3 a 12 anys i, tot i disposar d´unes places limitades, també ha anat a més. Pel que fa al projecte d´educació en medi obert Joves Nucli Antic (JNA) per a adolescents de 12 a 16 anys, centrat en la pràctica esportiva i que té deu anys de vida, no baixa del centenar.

Aprofitant aquest quart de segle, Creu Roja ha volgut aturar-se per agafar idees de cara als propers anys. Ho farà mitjançant la jornada «Una mirada al futur», que tindrà lloc el 20 de maig al Museu de la Tècnica adreçada a les persones interessades en l´atenció a la infància i adolescència en risc. Inclourà xerrades de Màrius Martínez, degà de la Facultat de Ciències de l´Educació, i del periodista Carles Capdevila, que darrerament es prodiga molt a Manresa; les experiències de professionals de l´entitat, i una sobretaula de treball, «L´hora del cafè», per tractar sobre salut, educació, lleure, família, alimentació i emocions. La intenció és que les conclusions que en surtin donin forma a projectes de l´entitat de cara al 2017 en l´àmbit de la infància i la joventut.

També inclourà una exposició dels 25 anys dels projectes d´infància de Creu Roja, que a partir del 17 de maig i durant 15 dies, llevat del dia de la jornada, estarà a la sala de La Plana de l´Om, i que han ajudat a realitzar usuaris actuals i antics treballadors, voluntaris, usuaris i famílies. Les inscripcions per a la jornada (17 euros) es poden fer fins dimarts a la web de Creu Roja Manresa. Ahir, la van presentar el president de l´entitat, Miquel Riera, i Meritxell Prat, que és tècnica d´infància i responsable del projecte JNA.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

La Generalitat diu que els refugiats arribaran a Manresa «en breu»

La Generalitat diu que els refugiats arribaran a Manresa «en breu»

El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania visita el Centre de Protecció Internacional de la...

L´Ajuntament calibrarà el rebuig d´adolescents a l´homosexualitat

L´Ajuntament calibrarà el rebuig d´adolescents a l´homosexualitat

Enquestarà alumnes de quart d'ESO i de batxillerat per fer prevenció entre els estudiants

DM retira en l´últim sospir una moció contra els anuncis de prostitució

El regidor va explicar que s'estimava més retirar la moció que no pas que quedés desvirtuada per...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema