Les copes menstruals es fan més visibles a les farmàcies

El debat promogut per la CUP a Manresa dóna més visibilitat al mètode per recollir el sagnat · La gent ara sap què és, però no s'està venent més

08.05.2016 | 07:49
Un expositor amb copes menstruals a la farmàcia Oltra de Manresa
Un expositor amb copes menstruals a la farmàcia Oltra de Manresa

Les copes menstruals han guanyat visibilitat a les farmàcies i en algunes es poden veure amb expositors al taulell de la botiga. El debat que va generar la CUP a Manresa sobre mètodes alternatius als més habituals per recollir el sagnat ha fet que aquest producte sigui més conegut, tot i que les vendes no han augmentat, segons han assegurat a Regió7.

A la farmàcia Oltra de la carretera de Santpedor tenen un expositor amb copes menstruals d'una empresa sueca. El responsable del comerç, Miquel Àngel Oltra, explica que ja les tenien abans que hi hagués el debat públic sobre aquest tema. La diferència entre llavors i ara és que els clients no sabien exactament de quin producte es tractava, i en canvi "ara ho veuen i ja ho identifiquen". En molts casos demanen informació, però fa notar que les vendes no han augmentat especialment.

Explica que estan fetes de silicona mèdica. "És un producte que quan va sortir al mercat la gent el va començar a consumir. La gamma ha augmentat. Es pot plegar i dur a la bossa. N'hi ha de dues mides". Recull el sagnat i, posteriorment, després de netejar la copa, es pot reutilitzar. Per a Oltra, l'avantatge que té respecte d'altres mètodes és que no provoca sequedat perquè només absorbeix el sagnat, no pas altres fluxos. "Sí que és un producte que no és barat", pot costar prop de 23 euros, però com que es pot reutilitzar diverses vegades, "sí que surt a compte".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Professionals sanitaris donen sang per fer-ne créixer les reserves

Hi participaran Manel Jovells, Anna Aran Solé i Marta Chandre Jofré, entre d'altres

Seminari de ´Social Selling´, avui a Manresa

Serà aquest dijous a L3 Formació Professional

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Segons el sindicat CGT, actualment hi ha més de 20.000 cartes ordinàries acumulades i 1.500...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema