Comprar i vendre accions, amb una cartera de 30.000 euros, des de l'institut

10.05.2016 | 11:26
Els alumnes de Cal Gravat que han participat al Màster Borsa
Els alumnes de Cal Gravat que han participat al Màster Borsa

Una norantena d'alumnes de l'Escola Joviat i l'institut Cal Gravat de Manresa, de l'institut Guillem de Berguedà de Berga i de l'institut de Vic han estat negociant compres i vendes d'accions de l'Íbex-35 on-line, els darrers dies, amb una cartera de 30.000 euros per invertir. Tot això, evidentment, de manera simulada i inclòs en el Màster Borsa Offschool, un projecte creat pel professor de la Joviat Josep Purtí, que té per objectiu introduir els joves estudiants en el món de la borsa.
El projecte, al qual l'any passat també hi va participar l'institut Francesc Ribalta de Solsona, ensenya, segons Purtí, "el funcionament de la borsa i la seva gestió: comprar i vendre; com un element més de possibilitat d'inversió dins dels mercats financers".
La metodologia del programa es basa en l'aprenentatge a través de la pràctica, i és per això que, en primer lloc, els alumnes passen per una fase de formació, en la qual reben indicacions de professionals del món de la borsa i material didàctic. A continuació, arriba l'esmentada fase de simulació, en la qual els alumnes utilitzen un simulador web per negociar on-line les compres i les vendes d'accions a l'Íbex-35. Els participants tenen una cartera virtual de 30.000 euros per invertir durant tres setmanes. Ara, un cop finalitzat el termini, es durà a terme properament un acte de lliurament de premis als guanyadors, que en aquesta edició han estat tots alumnes de la Joviat. En primer i segon lloc han quedat els alumnes del cicle d'Administració i Finances: Dorian Tomàs (1r) i Pol Morató (2n); i en tercer lloc, l'alumne de formació ocupacional Ferran Pons.
Malgrat que hi ha guanyadors i premis, Josep Purtí remarca que l'objectiu de la iniciativa "no és guanyar, no hi ha cap interès en el fet de competir, sinó el procés d'aprenentatge que adquireixen tots els alumnes. El concurs serveix de motivació, cosa que es reflecteix en el gran esforç dels estudiants i la participació i interès mostrats".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema