La Casa dels Periodistes va obrir portes a Manresa el maig del 2014 suplint així una demanda històrica dels professionals d´aquest territori. Des d´aleshores han passat dos anys que la junta de la demarcació va voler celebrar, dissabte passat, amb una primera trobada de col·legiats a La Tossa de Montbui.

L´acte va servir per repassar les xerrades, els debats, els acords de col·laboració, els cursos de formació, les exposicions i altres accions que s´han impulsat fins ara amb el doble objectiu d´esdevenir un agent social actiu del territori i divulgar l´activitat del col·legi com a representant i defensor de l´exercici de la professió periodística.

Coincidint amb l´aniversari, la demarcació renova la seva presidència. El fins ara president Gonçal Mazcuñán deixa el càrrec -com ja era la seva intenció des del principi- a mans del vicepresident, Enric Badia.

Mazcuñán va ser impulsor de la creació de la demarcació, actual president del Consell Editorial de Regió7 i membre de l´equip fundador del diari que va dirigir durant 24 anys. Enric Badia és redactor en cap del diari Regió7, responsable de la informació de política i societat i va ser un dels fundadors del grup Apunt, col·lectiu nascut per coordinar i unir els periodistes de la Catalunya Central.

Els altres membres de la junta són Jordi Puiggròs, secretari; Jesús Sagués, tresorer; Abel Gallardo, vocal; i Anna Suárez, vocal.