Decathlon reforçarà més que mai el caràcter familiar del Decabike, que aquest diumenge 15 de maig arribarà a la seva sisena edició. En aquest temps, la proposta s'ha consolidat en el calendari festiu i lúdic de Manresa i any rere any ha aconseguit batre el seu propi rècord de participants: en la darrera edició hi van prendre part més de 400 persones.

Sota el lema 'Pedalegem junts', Decathlon proposa una pedalada que és apte per a tota la família i que recorre bona part de la ciutat de Manresa, passant per llocs tan emblemàtics com el Parc de l'Agulla. Però això no és tot. I és que a banda de la bicicletada, la firma de material esportiu ha ideat una jornada que estarà repleta d'activitats destinades a fomentar la pràctica de l'esport entre pares i fills.

10 km de recorregut

La pedalada començarà a les 10 del matí a la zona d'estacionament del Decathlon, des d'on s'iniciarà un circuit d'uns 10 quilòmetres, apte per a tots els públics, i especialment pensat per a gaudir de la natura i la ciutat en família.

El recorregut seguirà pel carrer Joan Fuster, en direcció al carrer Sant Cristòfol, fins arribar a la carretera de Vic. Tot seguit, s'entrarà per l'avinguda dels Dolors i s'enllaçarà amb el carrer de Santa Joaquima per arribar fins al Parc de l'Agulla, on hi haurà instal·lat un avituallament.

Un cop al parc, se seguirà pel camí de les Aigües i es pujarà cap a la plaça de la Creu (avinguda de les Bases), en direcció a la carretera de Santpedor.

Tot seguit, es buscarà l'enllaç amb la carretera de Vic, però just abans d'arribar al Pont de Ferro es girarà cap a la dreta en direcció al carrer Sant Joan d'en Coll. La cursa s'enfilarà així cap a la Font dels Capellans fins arribar a creuar la carretera de Viladordis. Un cop al final, es girarà a l'esquerra per agafar el camí rural per arribar a la sortida del pàrquing de Decatlhlon.

Prèviament a la cursa, també es farà un taller de posada a punt de bicicletes per tal de disputar l'esdeveniment esportiu amb total seguretat.

Un futbolí humà i un circuit amb patins, entre d'altres

Un cop finalitzi la cursa, que es preveu que sigui cap a un quart d'una del migdia, s'iniciaran les activitats per als més menuts a l'estacionament de Decathlon. N'hi haurà per a tots els gustos: un futbolí humà, tir amb arc, circuit de patins, BMX, futbol o bàsquet, entre moltes altres propostes.

Per acabar la festa es durà a terme una sessió de Sh'bam i, com a novetat, la Policia Local de Manresa instal·larà un circuit d'educació viària, una activitat que s'emmarca en el 150è aniversari que celebren enguany.

Per agafar forces, hi haurà avituallaments durant el recorregut i es farà una degustació de pintxos „que anirà a càrrec de La Taverna del Pintxo„ i hi haurà begudes a preus promocionals.

Una organització complexa

Aquest tipus d'esdeveniments compten amb un complex nivell organitzatiu. En total, hi participaran una quarantena de voluntaris. També es disposarà d'una ambulància i hi haurà cotxe escombra. L'acte compta amb la col·laboració de la Policia Local i de l'Ajuntament de Manresa.

Inscripcions obertes

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer presencialment a la botiga Decathlon Manresa, a la pàgina web (http://www.decathlon.es) o bé a través de Facebook (https://www.facebook.com/decathlonmanresa?fref=ts). La inscripció costa 2 euros i s'inclou samarreta tècnica i kit d'avituallament.