L'església parroquial del Pont de Vilomara ha quedat petita aquesta tarda en el comiat d'Asier Sorroche, el nen de 9 anys i veí del poble que va morir aquest dilluns víctima d'un tumor molt poc freqüent.

Com deia al final de la cerimònia l'alcalde, Cecilio Rodríguez, "l'Asier es feia estimar", i es notava en l'expressió dels centenars de persones que hi van voler ser per acomiadar-lo.

Poc abans de l'inici del funeral, a les 3 de la tarda, començava a ploure, i l'exterior de l'església ja era ben ple. Familiars de l'Asier, vestits de blanc, es van apropar portant el fèretre en braços, també blanc, des de l'inici del carrer de Santa Magdalena fins a l'interior del temple.

Començava la cerimònia de comiat, que va tenir la presència de l'alcalde i regidors, companys de classe de l'escola Pompeu Fabra, on l'Asier estudiava quart de primària, i també d'agents del cos dels Mossos d'Esquadra, ja que la mare ho és.

Va ser una cerimònia curta però emotiva i en què el mossèn va destacar la solidaritat mostrada tant per part de l'escola com de tot el poble i de gent de fora en la multitud d'activitats que, arran de la malaltia minoritària que tenia l'Asier, s'han estat organitzant per recollir fons per als nens malalts de càncer.

Abans d'acabar, alumnes de l'escola van entregar un ram a la família. I a fora, altres companys esperaven amb desenes de globus, que van llançar al cel tot dient "bon viatge" entre aplaudiments i llàgrimes dels nombrosos veïns que no havien pogut entrar, mentre familiars de l'Asier treien el fèretre en braços de dins el temple.

Visiblement afectat, l'alcalde, Cecilio Rodríguez, també destacava en sortir la manera com el Pont s'havia bolcat en el cas de l'Asier: "és un poble petit en què tothom coneix la família. Fa temps que els veïns han col·laborat amb activitats solidàries per aquesta causa, i avui no podia ser menys". I és que les mostres de condol acabada la cerimònia es van allargar estona.

Asier Sorroche Herreros tenia un tumor molt poc freqüent, dels que s'anomenen malalties minoritàries. En concret, tenia un glioma pòntic intrínsec difús, una malaltia incurable que apareix en nens de 5 a 9 anys i de la qual anualment es detecten 300 casos a tot el món.

Aquesta situació ha motivat aquests darrers temps diverses campanyes i mobilitzacions per ajudar la família, que han tingut entre els principals artífexs el mosso d'esquadra Albert Palacio, amic de la mare del nen, que va emprendre una caminada de més de 3.000 quilòmetres per recollir fons. Paral·lelament, va crear una pàgina de Facebook per donar a conèixer la situació i animar la gent a fer donacions per a una investigació que, a tot l'estat espanyol, només es du a terme a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.