La sala d´actes de la Fundació Althaia acollirà aquest dijous, 12 de maig, a les 17:00h de la tarda la celebració del Dia Internacional de la Infermera. Es tracta d´un acte organitzat conjuntament per la Fundació Universitària del Bages (FUB), la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM), la delegació territorial del Col·legi Oficial d´Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), l´Institut Català de la Salut (ICS, Gerència territorial Catalunya Central) i la Fundació Althaia, i que enguany té com a tema "Les infermeres compromeses amb la salut de les persones".

La inauguració anirà a càrrec de Valentí Junyent, alcalde de Manresa; Manel Jovells, director general d´Althaia, i Assumpta Prat, directora d´Infermeria d´Althaia. Seguidament, tindrà lloc la conferència "Les cures infermeres: entre professionalisme i ètica", que pronunciarà Begoña Roman, doctora en Filosofia per la Universitat de Barcelona, professora a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, presidenta del Comitè d´Ètica de Serveis Socials de Catalunya i vocal del Comitè de Bioètica de Catalunya.

L´acte continuarà amb l´entrega del premi al reconeixement professional a un equip infermer. Finalment, es farà una projecció de les fotos dels diferents equips infermers.