El públic que el 20 de maig assisteixi al 5è TEDx Manresa, a la Sala Petita del Kursaal, tindrà dos minuts per intervenir-hi, tal com hauran fet abans els deu ponents de la present edició, centrada a combatre els tòpics. Ahir, de les cent places disponibles, ja n'hi havia més del 70% d'ocupades.

El TEDx, en què els ponents parlen uns quinze minuts, és gratuït gràcies a una desena d'empreses i a una quinzena de voluntaris. Les persones que s'hi apuntin poden deixar dit si hi volen intervenir. De les interessades se'n triaran cinc.

Enguany, els ponents seran: l'excantant de Lax'n'Busto, Pemi Fortuny; Xavier Serrano (periodista, doblador, músic i fotògraf), Xavier Gironès (doctor en Biologia), José Luis Escorihuela (mediador professional), Isabel Palà (periodista), Josep Maria Herms (fundador i director de l'empresa Playmedia), David Noguera (metge especialista en Medicina Tropical i Salut Pública), Astrid Vargas (experta en conservació i restauració mediambiental) i Míriam Tirado (periodista). La sessió es retransmetrà per streaming. Fins ara, les cinc ponències més vistes a la xarxa del TEDx són les de: Jean Pierre Garnier (físic), Carles Capdevila (periodista), Catherine L'Ecuyer (educadora), Xavier Guix (psicòleg) i Xavier Melloni (jesuïta).