L'Ajuntament ofereix 24 llocs de treball per a aturats

El govern atén la petició del PSC i fa més difusió del pla d'ocupació

13.05.2016 | 07:53

L'equip de govern de CDC i ERC de l'Ajuntament de Manresa ha atès la petició del grup municipal del PSC de que faci més difusió dels 24 llocs de treball que oferta gràcies als Plans d´Ocupació finançats per la Diputació de Barcelona.

Segons la relació complerta de llocs de treball, es busquen candidats per a les següents feines: 5 auxiliars administratius, 4 Auxiliars d´equipaments, 2 Paletes, 1 Peó, 2 Mediadors de carrer, 2 Informadors socials, 1 tècnic de grau mitjà coordinador programa, 1 arquitecte, 1 arquitecte tècnic, 1 treballador social, 1 tècnic de grau mitjà d´inclusió, 1 Tècnic de grau mitjà de cooperació, 1 Tècnic de grau mitjà de comunicació i 1 Dissenyador gràfic.

Pel que fa a les bases reguladores de la contractació, els seleccionats tindran un contracte laboral per obra o servei o bé un nomenament de funcionari interí per sis mesos, a jornada completa de 37,5 hores setmanals de promig. L´imprès de sol·licitud, les bases de la convocatòria i la informació complementària es poden sol·licitar al Servei d´Organització i Recursos Humans, al carrer del Bruc, 33-35 3a planta (Edifici de La Florinda–Policia Local).


Més difusió
El govern municipal ha situat la informació sobre els 24 locs de treball a la pàgina inicial de la web municipal i ha fet pública una nota de premsa amb tota la informació. Les funcions i requisits establerts per cada plaça es poden consultar des del dia 3 de maig al departament de Recursos Humans, al web municipal (a l´apartat d´oferta pública d´ocupació) o al web del CIO Manresa.

D´altra banda, CiO Manresa ja ha començat a difondre la informació entre persones en situació d´atur, com fa habitualment. Des d´avui, la informació també és accessible directament des de la pàgina inicial de la web municipal.

El president del grup municipal del PSC, Felip González, s'havia queixat perquè no li semblava «massa lògic que una oferta tan important de llocs de treball en uns moments de tanta necessitat per a tantes famílies amb tots els seus membres en atur a Manresa, aquesta oferta no s´hagi publicitat amb més èmfasi per arribar a la màxima difusió possible».

Per al polític socialista, es tracta «d´una qüestió d´igualtat d´oportunitats; de fer possible que tothom que ho necessita tingui opció a, com a mínim, presentar la seva candidatura; oimés quan una part principal de l´oferta inclou professions i places per a les quals no es necessita tenir una titulació acadèmica molt elevada».

Per al president del grup municipal del PSC és veritat que el portal Oferta Pública d´Ocupació del web municipal és una bona eina de difusió dels llocs de treball que l´Ajuntament vol ocupar. Però considera que no és menys cert que quan la informació només s'havia posat a l´apartat d´oferta pública d´ocupació del web municipal quedava «en un tercer nivell de navegació a l´Internet municipal on, a més, en els darrers anys, no hi ha hagut massa novetats i que, per tant, pot passar força desapercebuda l´existència d´un nou Pla d´Ocupació, tot i la rellevància de l´oferta dels 24 llocs de treball que s´introdueixen en el mercat laboral local».

És per això que el PSC va demanar a l´Ajuntament de Manresa que «amb caràcter immediat, com a mínim es destaqui en la portada del web el Pla d´Ocupació vigent. També demanava que l´Ajuntament informés de tots els detalls de l´oferta als mitjans de comunicació local, amb la finalitat que el màxim nombre de persones se n´assabenti i hi puguin optar.

Acaba el 18 de maig
Els Plans d´Ocupació que ara s´oferten estan finançats amb gairebé 300.000 euros de la Diputació i la data límit per presentar currículums acaba el proper 18 de maig, dimecres que ve.

Segons Felip González, si es fa un esforç més gran de difusió, «encara que segur que hi haurà molts més candidats que oferta; com a mínim, podrem garantir que tinguin opció a presentar-se molta més gent; i que d´entre més candidats, segur que es podrà elegir a les persones més preparades i, també, a les que més necessitin sortir de la situació d´atur» en la què es troben immersos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema