L´equip de llevadores del servei d´Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) del Bages-Solsonès han rebut el reconeixement professional en el marc del Dia Internacional de la Infermera que s´ha celebrat a Manresa. El jurat ha destacat els més de 25 anys de trajectòria de l´equip, i considera que s´ha convertit en un referent el territori en la seva especialitat.

El Dia Internacional de la Infermeria es va celebrar a la sala d´actes de la Fundació Althaia, on es va remarcar que les infermeres tenen un paper clau en l´atenció i la cura de les persones. Hi van intervenir l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el director general d´Althaia, Manel Jovells i la cap d´Infermeria de la Fundació, Assumpta Prat.

Prat va iniciar l´acte. Va parlar de les activitats organitzades amb motiu del Dia Internacional de la Infermera així com dels desafiaments que té actualment la professió, com el Reial Decret sobre la prescripció infermera. Manel Jovells va posar en valor la tasca de les infermeres, a qui va agrair la seva dedicació. L´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, també va fer un reconeixement a la feina de les infermeres i va assegurar que Manresa és capital sanitària de referència.

A l'acte la doctora en Filosofia Begoña Roman va pronunciar la conferència «Les cures infermeres: entre professionalisme i ètica». Va assegurar que es tracta d'una professió molt vocacional i amb molta dedicació que sovint té poca visibilitat.

L´acte va ser organitzat conjuntament per la Fundació Universitària del Bages (FUB), la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM), la delegació territorial del Col·legi Oficial d´Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), l´Institut Català de la Salut i la Fundació Althaia. Va tenir com a lema "Les infermeres compromeses amb la salut de les persones".