El director-gerent d'Aigües de Manresa, Josep Alabern, ha estat distingit amb el Memorial Lluís Companys 2016 per la seva llarga trajectòria en la defensa d'una eficient gestió de la titularitat pública de l'aigua. Va rebre el guardó en una cerimònia que es va celebrar dijous al vespre.

Alabern ha declarat en més d'una ocasió que la gestió de l'energia i de l'aigua hauria d'estar en mans de l'administració. "En el cas d'una empresa pública, la proximitat del govern i de la gestió va a favor de l'efectivitat en quan a sostenibilitat ambiental, econòmica i social", va assegurar. També va dir que "hi ha d'haver compenetració, que no vol dir interferències".

Es va mostrar satisfet pel guardó "per inesperat i per la importància del reconeixement". Alabern també és actualment conseller delegat del consorci de les empreses públiques d'aigües de Catalunya, amb seu a Manresa.

Altres guardonats de la nit van ser el Centre Artesà Tradicionàrius, dirigit pel sallentí Jordi Fàbregas, la periodista Empar Moliné, la cooperativa Som Energia i l'estudiós Francesc Puigpelat. El manresà Josep Huguet presideix la Fundació Josep Irla, d'Esquerra.