Les bones temperatures d'ahir convidaven a fer una sortida amb bicicleta, i així ho van fer prop de 300 persones que van decidir participar a la Decabike de Manresa, la pedalada que el centre comercial de material esportiu Decathlon organitza anualment. El públic d'aquest esdeveniment esportiu i lúdic sol ser majoritàriament familiar, però ahir gairebé la totalitat dels participants eren famílies que, a part de la pedalada, també van gaudir de les activitats que es van organitzar al pàrquing del centre comercial, ubicat al polígon dels Trullols.

La xifra de participació va ser inferior a l'esperada, ja que l'objectiu era superar les 400 inscripcions -la xifra rècord de l'any passat-, però els organitzadors es mostraven satisfets de com havia transcorregut la jornada. Atribuïen no haver aconseguit la participació esperada al fet que avui és festa i que, per tant, moltes famílies han aprofitat per passar uns dies a fora.

La marxa ciclista va començar poc abans de dos quarts d'11 del matí a les instal·lacions del Decathlon de Manresa. El recorregut, el mateix que el de l'edició passada, passava pels principals carrers de la ciutat i se n'anava cap al parc de l'Agulla. No es tractava de cap competició i, de fet, no es va anotar les persones que arribaven primer. Per aquest motiu els ciclistes van fer la la marxa a poca velocitat. Els assistents asseguraven que era ideal per anar-hi amb els nens. Un dels aspectes que es canviaran de cara a l'any que ve, ja que la idea és anar potenciant encara més la presència de famílies a la pedalada, és que el recorregut tingui trams de camí rural. L'itinerari passava gairebé en la seva totalitat per via asfaltada i alguns participants van trobar a faltar més contacte amb la natura, sobretot pensant en els nens.

De fet, els més menuts van ser els protagonistes perquè després de la marxa, que es va fer en poc més de 90 minuts, hi havia tot d'activitats adreçades al públic infantil al mateix pàrquing del Decathlon. Altres anys hi havia també tallers per a nens, però aquest any s'ha potenciat més. Hi va haver una sessió de zumba amb monitors reconeguts, es van desenvolupar tallers de reciclatge i hi havia un circuit que va muntar la Policia Local. La intenció és adaptar encara més la jornada als gustos de les famílies.