La candidata a les primàries de Convergència Democràtica de Catalunya, Sílvia Requena, va ser ahir a Manresa per trobar-se amb militants del Bages aprofitant que se celebrava una assemblea comarcal. Requena va assegurar que sigui quin sigui el resultat de les primàries "ja hem guanyat tots. Com a partit ja ens hem renovat, ja ha començat la renovació".

Requena disputa a un històric de Convergència, Francesc Homs, el primer lloc a les llistes a les pròximes eleccions al Congrés. La votació es farà aquest dissabte. Al partit en diuen el Superdissabte. Els militants i els simpatitzants estan convocats a votar no tan sols a les primeres primàries que porta a terme Convergència, sinó que també hauran de decidir les opcions sobre el futur de CDC com a formació política. Si es fa foc nou o no.

Requena va assegurar que la seva intenció és sacsejar el partit. "Estic completament a favor d'un nou partit però que mantingui els valors fundacionals de l'antic". Segons el seu parer, la societat demana canvis profunds i "potser fem una mica tard, però els hem sabut detectar".

Les bases, determinants

Aquests canvis passen, segons la candidata, per introduir limitacions de mandats als càrrecs públics, fer lideratges més col·laboratius i "no hiperlideratges, com estàvem acostumats fins ara", introduir "el mètode d'escoltar primer i decidir després", que hi hagi una presa de decisions més horitzontal i no pas vertical, i que les bases del partit tinguin un paper determinant. "És la metodologia de baix a dalt", assegura. Quan se li demana que això fa temps que ho pregonen altres formacions polítiques, Requena contesta que "crec que és el que la gent vol. Potser uns hi arribem una mica tard, però volem arribar-hi".

Requena té lligams al territori per Dones7, una entitat "de la qual em sento impulsora quan es va organitzar".

Francesc Homs, l'altre candidat a les primàries de Convergència i cap de llista a les últimes eleccions al Congrés, va ser a Manresa el cap de setmana passat fent campanya per la seva candidatura. També va visitar la Fira de Sant Isidre de Solsona. Segons ha informat el partit, Homs ha obtingut el doble d'avals que Requena.

L'assemblea comarcal del Bages de Convergència Democràtica de Catalunya, que en tancar edició encara s'estava celebrant als locals de la formació a Manresa, tenia per objectiu escollir els precandidats de les eleccions a les Corts espanyoles el pròxim 26 de juny, debatre el futur del partit i donar informació sobre les votacions que hi haurà dissabte.

El local de Convergència al carrer Alfons XII serà un dels punts on podrà votar la militància i els simpatitzants. A la tarda també ho podran fer tots els de la federació de les comarques centrals.