«Nosaltres no venem màgia. Venem un component químic», afirma amb insistència Joan García per convèncer els escèptics. Comercialitza un producte que fa ressuscitar els mòbils quan han caigut a l´aigua o s´han mullat amb qualsevol mena de líquid, un fet que passa habitualment i que pot arribar a desesperar als seus propietaris. El producte en qüestió es diu Waterrevive. Es ven per internet i aviat també es podrà trobar en expositors als comerços.

Es tracta d´un líquid en el qual s´ha de submergir el mòbil que ha patit l´accident durant uns minuts. Esperar que s´assequi... i que torni a funcionar. Elimina la humitat i la corrosió, assegura García, i als escèptics els hi diu que només cal que ho provin si mai s´hi troben. El pack costa 35 euros.

La història d´aquesta iniciativa va començar fa una anys quan a un conegut de García, Álvaro Martín, de Madrid, li va caure el mòbil a l´aigua. La garantia i l´assegurança que tenia contractada no li van cobrir la seva reparació o substitució.

A partir d´aleshores, a través d´un laboratori químic de Toledo, va elaborar el líquid en qüestió. Poc després Joan García i Javier Benito, també coneguts de Martín, es van afegir a l´aventura per millorar el producte, una fórmula secreta diu García, i també els canals de comercialització. «Ara l´objectiu és que tothom el conegui».

Actualment al mercat hi ha un parell de productes per recuperar mòbils molls, però tan sols treuen la humitat «no la corrosió. Ni arriben on arriba el líquid».

Insisteix que «tenim claríssim que ens trobarem gent que ens dirà que això no funciona», però torna a replicar que «cal exhaurir totes les possibilitats per recuperar el mòbil abans de comprar-ne un de nou». Per a García, la majoria de vegades el problema no és que s'espatlli l´aparell sinó recuperar totes les dades, documents o imatges que pugui tenir emmagatzemat. «Sovint és més una qüestió sentimental que cap una altra cosa, i això no té preu».

El sistema per utilitzar Waterrevive és senzill. El pack hi ha una ampolla amb un líquid, una bossa de plàstic que tanca hermèticament i les instruccions. Cal posar el mòbil dins la bossa amb el líquid durant 7 minuts. Si s´ha mullat amb un producte corrosiu com coca cola o aigua de mar cal anar ràpid. Després s´ha de deixar assecar 24 hores.

«Estem sobre un 85-90% de fiabilitat», afirma García, sempre i quan se segueixin les instruccions al peu de la lletra es tinguin en compte aspectes com que el mòbil no s´hagi endollat quan era moll o que hagi petat la pantalla. El producte es comercialitza a l´estat espanyol, alguns països d´Amèrica del Sud i es preveu introduir-lo a França i als Estats Units.