Un manresà comercialitza un líquid per "ressuscitar" mòbils que s'han mullat

Un producte químic amb una fórmula secreta elimina la humitat i la corrosió de l'aparell

19.05.2016 | 10:40
Joan Garcia mostra el Waterrevive per recuperar mòbils mullats
Joan Garcia mostra el Waterrevive per recuperar mòbils mullats

"Nosaltres no venem màgia. Venem un component químic", afirma amb insistència Joan Garcia per convèncer els escèptics. Comercialitza un producte que fa ressuscitar els mòbils quan han caigut a l'aigua o s'han mullat amb qualsevol mena de líquid, un fet que passa habitualment i que pot arribar a desesperar els seus propietaris. El producte en qüestió es diu Waterrevive. Es ven per Internet i aviat també es podrà trobar en expositors als comerços.
Es tracta d'un líquid en el qual s'ha de submergir el mòbil que ha tingut l'accident durant uns minuts. Esperar que s'assequi... i que torni a funcionar. Elimina la humitat i la corrosió, assegura Garcia, i als escèptics els diu que només cal que ho provin si mai s'hi troben. Tot el paquet costa 35 euros.

Un mòbil que regalima
La història d'aquesta iniciativa va començar fa uns anys quan a un conegut de Garcia, Álvaro Martín, de Madrid, li va caure el mòbil a l'aigua. La garantia i l'assegurança que tenia contractada no li van cobrir la seva reparació o substitució.
A partir d'aleshores, a través d'un laboratori químic de Toledo, va elaborar el líquid en qüestió. Poc després Joan Garcia i Javier Benito, també coneguts de Martín, es van afegir a l'aventura per millorar el producte, una fórmula secreta, diu Garcia, i també els canals de comercialització. "Ara l'objectiu és que tothom el conegui".
Actualment al mercat hi ha un parell de productes per recuperar mòbils mullats, però tan sols treuen la humitat "no la corrosió. Ni arriben on arriba el líquid".
Insisteix que "tenim claríssim que ens trobarem gent que ens dirà que això no funciona", però torna a replicar que "cal exhaurir totes les possibilitats per recuperar el mòbil abans de comprar-ne un de nou". Per a García, la majoria de vegades el problema no és que s'espatlli l'aparell sinó recuperar totes les dades, documents o imatges que pugui tenir emmagatzemat. "Sovint és més una qüestió sentimental que cap altra cosa, i això no té preu".
El sistema per utilitzar Waterrevive és senzill. El paquet hi ha una ampolla amb un líquid, una bossa de plàstic que tanca hermèticament i les instruccions. Cal posar el mòbil dins la bossa amb el líquid durant 7 minuts. Si s'ha mullat amb un producte corrosiu com coca cola o aigua de mar cal anar ràpid. Després s'ha de deixar assecar 24 hores. "Ens situem entre el 85 i el 90% de fiabilitat", afirma Garcia, sempre que se segueixin les instruccions al peu de la lletra i es tinguin en compte aspectes com que el mòbil no s'hagi endollat quan estava moll o que s'hagi petat la pantalla. El producte es comercialitza a l'estat espanyol, alguns països d'Amèrica del Sud i es preveu introduir-lo a França i als Estats Units.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Segona setmana de vaga indefinida dels xofers del bus a Barcelona

Usuaris sense servei o que han de viatjar drets és el pa de cada dia que genera protestes des del...

L´Ajuntament de Manresa calibrarà el rebuig d´adolescents a l´homosexualitat

L´Ajuntament de Manresa calibrarà el rebuig d´adolescents a l´homosexualitat

Enquestarà alumnes de quart d'ESO i de batxillerat per fer prevenció entre els estudiants

El museu ja té feta la rampa de 39 metres per accedir-hi per la plaça de Sant Ignasi

El museu ja té feta la rampa de 39 metres per accedir-hi per la plaça de Sant Ignasi

L'alcalde anuncia per a la tardor del 2017 la fi de les obres a l'antic col·legi de Sant Ignasi,...

Usuaris sense servei o que han de viatjar drets, el pa de cada dia per la vaga de xofers de Bages Exprés

Usuaris sense servei o que han de viatjar drets, el pa de cada dia per la vaga de xofers de Bages Exprés

El comitè s'ha reunit amb el departament de Treball just quan arrenca la segona setmana de...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema