Hi ha hagut relleu a la gerència de l'Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central. El fins ara gerent, Lluís Rius, ha passat a ocupar responsabilitats en el programa de suport i docència del mateix organisme, i ha estat substituït per Anna Aran.

Aran ha ocupat els darrers anys llocs de direcció a l'atenció primària i a l'atenció hospitalària a Lleida. Es va formar en l'especialitat de medicina familiar i comunitària, i és màster en gestió d'institucions sanitàries. Té estudis de postgrau en gestió de la qualitat a l'atenció primària de salut.

A la Catalunya Central l'Institut Català de la Salut dóna servei a poc més de 400.000 persones i gestiona 151 centres de salut a les comarques del Bages, Anoia, Berguedà, Moianès, Solsonès i Osona. També presta serveis a consultoris d'altres comarques que geogràficament són properes.

Anna Aran gestionarà un equip format per 1.460 professionals de l'àmbit de la salut. Els dos col·lectius més importants són els d'infermeria, amb 531 professionals, i medicina, amb 435.

L'Institut Català de la Salut (ICS) és l'empresa pública de salut més gran de Catalunya. Presta atenció sanitària a gairebé sis milions de persones, gestiona els vuits hospitals públics que hi ha a Catalunya i gairebé 300 equips d'atenció primària. També compta amb set instituts de recerca integrats a hospitals i centre d'atenció primària.