Una bonica combinació de geranis, pensaments, gessamí, lavanda, alegries, campanetes i margarides vesteix el balcó guanyador del primer concurs de guarniment floral de balcons al centre històric de Manresa. La responsable és la veïna Pepi Sánchez, nascuda a Almeria, casada amb un català i resident a Manresa des de fa 35 anys. Casa seva és al número 10 de la plaça dels Infants.

Ahir al migdia, el comissionat del Centre Històric, Adam Majó, va anar a comunicar a Sánchez que havia guanyat el concurs ideat per ell i impulsat per l'Ajuntament, amb el suport de les entitats veïnals del centre històric i de floristeries col·laboradores del sector, on els 57 participants en aquesta primera convocatòria van poder passar a recollir un gerani de regal.

Majó ha valorat aquesta primera edició com "una experiència positiva que contribueix a dinamitzar el barri i que, atesa la seva bona acollida, tindrà continuïtat els propers anys, amb la voluntat d'incrementar-ne la participació". Per part seva, Pepi Sánchez, que ha aconseguit la màxima puntuació del jurat, format per un representant de cadascuna de les entitats veïnals del centre històric (Barri Antic, Escodines i Vic-Remei), ha manifestat que "vinc d'una tradició familiar de tenir moltes flors a casa i ho continuo fent amb concurs o sense". Confia "que la gent del barri s'engresqui i contribueixi a fer bonics als seus balcons per continuar millorant la imatge del barri".

El premi, per les Enramades

Està previst que durant la celebració de les Enramades de les Escodines, que tindran lloc aquest cap de setmana, es faci el lliurament del premi, consistent en entrades a espectacles al Kursaal i entrades al Bàsquet Manresa per a la temporada 2016-2017. El concurs es va celebrar el cap de setmana passat coincidint amb la celebració de l'ExpoBages per contribuir a la revitalització i millora l'espai públic d'aquesta zona emblemàtica de la ciutat.

Els resultats de la valoració del jurat estan a la disposició de tothom qui els vulgui consultar a la seu del comissionat del Centre Històric (carrer d'Amigant, 5).