Doble activitat al barri de la Balconada de Manresa, aquest cap de setmana. Dissabte al matí, la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages s'hi presentarà i, l'endemà, el barri acollirà una nova edició de la fira d'entitats.

La xerrada-debat del dissabte 28 de maig de la PAHC serà a les 11 del matí, a la Sala Bonsai (plaça d'Oleguer Miró, 34). Anirà a càrrec de membres actius de la PAHC i és organitzada per l'Associació de Veïns de la Balconada, el Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) Balconada i la PAHC. S'adreça especialment a les persones que tinguin problemes amb la hipoteca i amb l'accés a l'habitatge.

Diumenge, 29 de maig, el barri celebrarà una nova edició de la seva fira d'entitats, a partir de les 10 del matí, al passeig de Sant Jordi, amb la participació d'entitats, col·lectius i serveis presents al barri. Enguany, la mostra tindrà lloc de les 10 del matí a les 2 del migdia i, de forma paral·lela, es realitzaran diverses activitats, començant per una xocolatada popular i seguida per jocs i tallers infantils i exhibició de balls.

Com l'any passat, es realitzarà una visita guiada a la Casa de la Culla, a les 11 del matí. Per qüestions logístiques, cal fer la inscripció prèvia al local de l'AV o al pdcbalconada@larada.coop. Les places són limitades.

Un dels objectius de la fira, en la qual participaran col·lectius i entitats de caràcter social com Creu Roja Manresa i la PAHC, és donar a conèixer i visualitzar al màxim el treball que porten a terme al barri i al conjunt de la ciutat; promoure dinàmiques de treball en xarxa; establir projectes en comú i potenciar el teixit associatiu a través de la seva divulgació. La fira l'organitzen les entitats del barri amb l'impuls del PDC Balconada.