El Pati del Casino i el Passeig de Pere III han acollit aquest matí l´últim plenari d´aquest curs escolar del Consell d´Infants, l´espai de participació per a nens i nenes amb l´objectiu d´expressar les seves idees i proposar accions que ajudin a millorar la ciutat. L´acte de cloenda ha tingut la participació de més de 400 alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles L´Espill, Jeroni de Moragas, Joviat, Muntanya del drac, Renaixença, La Salle, Sant Ignasi, Oms i de Prat i Vedruna Manresa.

En aquest plenari de cloenda i en un clima festiu s´han posat en comú els conceptes treballats durant el curs escolar, que ha estat l´educació en valors per millorar la ciutat i la convivència a través del respecte. Una temàtica central que responia a una demanda municipal: «El camí del respecte». El seu l´objectiu ha estat aprofundir en el valor del respecte i dissenyar quatre plaques finals que simbolitzin aquest camí dins de Manresa. Aquest treball s´emmarca en Pla de sensibilització i educació en valors.

En aquest últim plenari, els nens i nenes, a través de jocs cooperatius, han descobert els logos i els diversos indrets de la ciutat on seran col·locats. Aquests quatre logos s´han realitzat, amb l´ajuda de l´Escola d´Art, a través de les aportacions de totes les escoles participants, i es col·locaran a prop del Pou de Llum, la Mesquita, la Baixada dels Jueus i l´estàtua d´Amat-Piniella.

Al plenari hi ha participat la regidora d´Ensenyament de l´Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, que ha estat l´encarregada de recollir les propostes dels nens i nenes, i agrair el treball realitzat durant el curs "que us ha permet treballar el respecte com un valor important per construir la vostra educació i, alhora, vincular-lo als valors de sant Ignasi de Loiola i als espais que formen part de la història d´acollida de la nostra ciutat"

Un treball vinculat al projecte Manresa 2022

Aquesta acció neix en el marc del projecte de ciutat Manresa 2022, a través del qual l´Ajuntament de Manresa col·labora amb el Camí Ignasià per convertir aquesta ruta de pelegrinatge en un "Camí del respecte", des de Loiola (Guipúscoa) fins a Manresa. El projecte està impulsat per tots els municipis que formen part del Camí Ignasià i es centra en destacar el respecte com un valor fonamental per a l´ésser humà i les societats. L´itinerari, en conjunt, uneix gairebé 700 km i més de 60 municipis a través de les plaques que simbolitzen aquest valor. Altres poblacions i entitats, com la Cova de Manresa, ja s´han sumat a la iniciativa i han col·locat les seves plaques del respecte a l´entorn del Camí Ignasià, per donar així un valor afegit a la ruta.