La vella reivindicació de la urbanització del passatge Burés de Manresa serà una realitat després de l'estiu. El projecte d'urbanització va ser aprovat definitivament el 6 de desembre del 2012 i ara ha estat actualitzat.

El pressupost de la intervenció s'ha desglossat en dues parts. Una per a les infraestructures de sanejament i abastament d'aigua i l'altra pròpiament per a la pavimentació i millora de l'enllumenat. D'un pressupost total de 150.000 euros, amb IVA inclòs, la part corresponent al sanejament i abastament d'aigua l'assumirà Aigües de Manresa, per un import de 60.000 euros.

Pel que fa als altres 90.000 euros, 45.000 euros els pagaran els veïns directament i els altres 45.000 euros surten d'una bossa de diners que durant els tres darrers anys ha anat fent el Consell de Districte Nord.

Un cop ja han estat aprovades les contribucions especials, en el darrer ple municipal, es procedirà a convocar els veïns per tal d'explicar-los la participació que els correspon i perquè puguin presentar al·legacions, si ho estimen oportú.

El darrer ple municipal va donar llum verd a l'aprovació provisional d'imposició de contribucions especials per a la urbanització del passatge Burés entre els carrers Flor de Lis i Mossèn Serapi Ferrer (actualment passatges Pau Sabater i Manuel Ignasi Vallès).

El projecte d'urbanització del passatge Burés és una vella reivindicació tant dels veïns del vial com de l'associació de veïns del barri del Poble Nou. Una reivindicació que el Consell de Districte Nord es va fer seva l'any 2012 quan va començar a fer bossa dels diners que rep per tal de contribuir a fer front a la despesa. Durant els darrers 3 anys part del pressupost del consell de districte s'ha reservat per poder afrontar aquesta obra llargament reivindicada.

El passatge Burés actualment és de terra amb algun tram de vorera de formigó i uns serveis molt precaris pel que fa tant a l'enllumenat com al clavegueram. El projecte convertirà el passatge en un vial de plataforma única amb prioritat per als vianants amb faixes laterals de llamborda de formigó.

L'actuació inclou millora dels serveis d'enllumenat, d'aigua potable, clavegueram i l'eliminació dels creuaments aeris de la xarxa elèctrica, que seran soterrats. La previsió que hi ha és que els treballs es pugui iniciar després de l'estiu.