L'Ajuntament urbanitzarà el passatge Burés, que a hores d'ara encara és de terra

Els veïns pagaran amb contribucions especials 45.000 euros dels 150.000 que val la intervenció Començarà després de l'estiu

30.05.2016 | 07:21

La vella reivindicació de la urbanització del passatge Burés de Manresa serà una realitat després de l'estiu. El projecte d'urbanització va ser aprovat definitivament el 6 de desembre del 2012 i ara ha estat actualitzat.

El pressupost de la intervenció s'ha desglossat en dues parts. Una per a les infraestructures de sanejament i abastament d'aigua i l'altra pròpiament per a la pavimentació i millora de l'enllumenat. D'un pressupost total de 150.000 euros, amb IVA inclòs, la part corresponent al sanejament i abastament d'aigua l'assumirà Aigües de Manresa, per un import de 60.000 euros.

Pel que fa als altres 90.000 euros, 45.000 euros els pagaran els veïns directament i els altres 45.000 euros surten d'una bossa de diners que durant els tres darrers anys ha anat fent el Consell de Districte Nord.

Un cop ja han estat aprovades les contribucions especials, en el darrer ple municipal, es procedirà a convocar els veïns per tal d'explicar-los la participació que els correspon i perquè puguin presentar al·legacions, si ho estimen oportú.

El darrer ple municipal va donar llum verd a l'aprovació provisional d'imposició de contribucions especials per a la urbanització del passatge Burés entre els carrers Flor de Lis i Mossèn Serapi Ferrer (actualment passatges Pau Sabater i Manuel Ignasi Vallès).

El projecte d'urbanització del passatge Burés és una vella reivindicació tant dels veïns del vial com de l'associació de veïns del barri del Poble Nou. Una reivindicació que el Consell de Districte Nord es va fer seva l'any 2012 quan va començar a fer bossa dels diners que rep per tal de contribuir a fer front a la despesa. Durant els darrers 3 anys part del pressupost del consell de districte s'ha reservat per poder afrontar aquesta obra llargament reivindicada.

El passatge Burés actualment és de terra amb algun tram de vorera de formigó i uns serveis molt precaris pel que fa tant a l'enllumenat com al clavegueram. El projecte convertirà el passatge en un vial de plataforma única amb prioritat per als vianants amb faixes laterals de llamborda de formigó.

L'actuació inclou millora dels serveis d'enllumenat, d'aigua potable, clavegueram i l'eliminació dels creuaments aeris de la xarxa elèctrica, que seran soterrats. La previsió que hi ha és que els treballs es pugui iniciar després de l'estiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema