Una quinzena de treballadors de l'empresa H&P s'han dedicat durant tot aquest matí a decorar amb vinils una de les seus de la Fundació Rosa Oriol, entitat sense ànim de lucre liderada per la monja argentina establerta a Manresa Lucia Caram, que no ha perdut l'ocasió de passar-los a saludar per agrair-los el seu gest altruista.

La iniciativa s'ha portat a terme a l'espai Flor de Blat de la fundació, a la carretera de Vic, que obre dos dies a la setmana, dilluns i dijous, per repartir cistelles amb productes dels horts de la fundació entre els seus col·laboradors i usuaris de la plataforma d'aliments. A més a més, aquest local, que és el segon on va funcionar la plataforma d'aliments abans de traslladar-se a un de més grans també a la carretera de Vic, vol esdevenir un espai per realitzar-hi activitats socials diverses adreçades als usuaris de la fundació.

Raquel Gómez, treballadora d'H&P, ha explicat que «diferents ONG es presenten a H&P per demanar ajuda i es tria el projecte. Som voluntaris i H&P dóna tot el material imprès. En aquest cas el que hem fet ha estat decorar el local fent pinya. Tots són treballadors meus de Hewlett-Packard Espanyola SL. A Sant Cugat tenim la part de recerca i desenvolupament, d'on som nosaltres. Aquí hem utilitzat làtex perquè no fa olor, tenint en compte que és un lloc on hi ha aliments. Fins i tot hem utilitzat un paper que és especial perquè, enlloc de tenir cola, hi poses aigua i la cola ja està integrada al paper i és molt més fàcil de posar». La decoració inclou diferents pòsters amb fruites, productes de l'horta i que remeten a la primavera i a la tardor. També han decorat les portes de vidre de l'entrada al local.

Espectacle contra la pobresa

Dins dels projectes solidaris de la Fundació Rosa Oriol hi ha el d'Invulnerables contra la pobresa infantil. Demà dijous, Los Vivancos oferiran l'espectacle «Nacidos para bailar» al teatre Tívoli de Barcelona, els beneficis del qual es destinaran a aquesta campanya. Recentment, Los Vivancos i sor Lucia Caram en van fer la presentació