L'Ajuntament ha hagut de maniobrar per la via de l'expedient de modificació de crèdits dins el pressupost municipal vigent per dotar amb 60.0000 euros el conveni per a la rehabilitació de la Seu que manté amb la Generalitat, la Diputació i el Bisbat de Vic.

El regidor d'Hisenda, Josep Maria Sala, va reconèixer en el darrer ple municipal que "simplement ens va passar per alt".

El regidor d'Hisenda va explicar que l'Ajuntament forma part d'una operació a quatre bandes per tirar endavant les obres de rehabilitació de la basílica, però "tenim moltes partides i molts compromisos i per molt que ho repassis a vegades n'hi ha algun que salta".

Sala va argumentar que el conveni que hi havia en vigència s'acabava l'any 2015 "i no teníem compromís previst per a l'any 2016 i, els uns pels altres, com que no hi havia el compromís, perquè aquests convenis es fan per 4 anys, doncs, simplement, ens va passar per alt".

Sempre segons el relat del regidor d'Hisenda, qui va detectar en primera instància la problemàtica va ser el que era el regidor de Cultura, Joan Calmet.

Disponibilitat el juny

El tema va succeir en el període de canvi al capdavant de la regidoria pel pacte amb ERC i l'entrada al govern d'Esquerra, que va comportar que la nova regidora de Cultura fos Anna Crespo.

Sala va explicar que durant el mes de febrer es va estar analitzant el tema "i es va fer la previsió possibilista que al març i l'abril no ens encaixava poder entrar els 60.000 euros. Conscients que faria falta per al mes de juny, vam decidir entrar-ho el mes de maig perquè al juny estigués regularitzat".

Va reiterar que el motiu de fons de l'oblit va ser que "el conveni s'acabava el 2015 i no hi havia compromís escrit, per dir-ho així, per a l'any 2016".