Amb l'objectiu de preservar la natura i millorar la biodiversitat a la ciutat, l'Ajuntament de Manresa ha signat amb la Fundació World Nature, una ONG dedicada a la conservació de la natura i a la divulgació ambiental, un conveni de col·laboració que ha arrencat amb una acció al parc de Puigterrà per tal que esdevingui un refugi de fauna i flora, amb la previsió que més endavant s'estengui a altres parcs de la ciutat.

Aquest matí, l'entitat, representada pel naturista Antoni Carulla; l'Ajuntament, amb el regidor de Qualitat Urbana i Serveis, Jordi Serracanta, i una desena d'alumnes de 1r d'ESO de l'Institut Lluís de Peguera han instal·lat diversos nius per a mallerengues i un per a puput al parc manresà. L'objectiu és que aquestes aus tinguin un espai adequat per criar i, d'aquesta manera, que s'incrementi la seva presència a Puigterrà i serveixi per combatre les plagues que afecten les espècies vegetals, com la de la processionària, que enguany ha estat especialment virulenta.

Els estudiants del Peguera han fet les caixes-nius de fusta proporcionades per l'ONG World Nature aquest matí, hi han escrit el seu nom i Carulla ha procedit a penjar-les d'alguns dels arbres del també conegut com parc del Castell.

Gràcies al conveni signat entre el consistori i l'ONG, que és per a un any però que es preveu que tingui continuïtat, ha destacat Serracanta, Wolrd Nature assessorarà el consistori en temes de biodiversitat. Tot plegat per conservar i tenir cura de la natura de casa nostra amb les eines i els coneixements més adequats.