L'Ajuntament de Manresa obrirà un procés de selecció per contractar dos agents del cos de Policia Local, després de més de 5 anys sense oferir places.

El regidor d'Hisenda, Josep Maria Sala, va explicar en el darrer ple municipal que s'han previst 25.000 euros per si les proves prèvies a l'entrada dels agents a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a Mollet del Vallès, no es poden dur a terme i se n'ha de fer càrrec el mateix ajuntament.

Sala va reconèixer que en aquests moments "no tenim garanties" que els psicotècnics als aspirants es puguin fer a l'escola de policia de Catalunya". El regidor d'Hisenda va recordar que una de les proves imprescindibles que han de passar les persones que aspiren a ser policia són proves psicotècniques. Sala va recordar que "l'última vegada que es va incorporar policies locals fa més de 5 anys, durant el darrer mandat del tripartit".

Segons el regidor, llavors s'hi van presentar més de 120 candidats. Tenint en compte que les proves de selecció s'han de fer a tots els aspirants, l'estimació que ha fet el govern és que aquesta vegada poden tornar a tenir 120 aspirants i que la despesa podria arribar a ser de 25.000 euros.

L'Ajuntament continua fent gestions perquè les proves es puguin fer a l'escola de policia, però en el cas que no sigui possible ha fet aquesta reserva de 25.000 euros per pagar-les.

Els candidats han d'estar inscrits per començar el curs el setembre del 2016. L'acabaran el juny del 2017 i s'incorporarien el juliol del 2017 "i si no ens afanyem perdrem un any perquè no podran fer el curs fins a l'any que ve i incorporar-se el 2018, i no és aquesta la voluntat", va assegurar Sala.

L'oposició va criticar que calgués un expedient de modificació de crèdits per cobrir la despesa i ho va atribuir a la imprevisió del govern municipal.